[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aLLLx
Forum Index » Profile for aLLLx » Messages posted by aLLLx
"Resistant to intermittent water and sea water immersion"
Asta nu e bine, in acvarii e permanenta "imersia". Din punctul meu de vedere multumesc!
10-12 acei msuli 5-8 cm
6 maylandia estherae 5-7 cm
5 socolofi 5-6 cm
1 iodotropheus 5 cm
Pret pachet 100 lei, se vand doar impreuna (vreau sa renunt) sau schimb cu pompa de apa 3000-4000 l/h sau material filtrant biologic.
Trimit in tara unde exista curse autocar-microbuz.
Se pare ca moderatorii considera utile ultimele postari, din moment ce dupa rugamintea mea de a fi inchis, acest topic este pastrat inca deschis.
Parerea mea e ca oricat se incearca scoaterea din balarii, tot pe aratura ajungem.
Poftiti cu musca la arat!
Daca n-as fi vazut cu ochii mei astfel de hibrizi as fi ascultat de "mai experimentatii nostri colegi". Chiar am fost pe punctul de a cumpara asa ceva (pe nevazute) dar vanzatorul a facut greseala sa spuna ca sunt "caeruleus orange" Evident erau estherae red "corciti" cu caeruleus (am cerut poze si m-am convins). Daca sunt unii (intradevar experimentati) care ne spun ca nu e indicat sa combinam aceste specii, pentru ca exista riscul hibridizarii, prefer sa-i nu-i contrazic si sa caut alternative. Oricum topicul e dezgropat din morti si e cam tarziu pentru sfaturi in privinta subiectului, m-am bucurat de combinatia aleasa de mine pana acum, dar acum as vrea sa trec la ciclide americane. Inca studiez problema, când voi fi lamurit îndeajuns vei vedea protagonistii acestui topic la aria vanzari.
Pana atunci rog un moderator sa inchida aici, multumesc!
http://www.cichlid-forum.com/articles/met_estherae.php
Va doresc spor la studiat!
Mie mi s-a parut a fi red empress da' mi-a fost "frica" sa intreb.
Eu iti recomand 2 masculi si femelele aferente. Astfel vei avea un mascul dominant si unul subdominant pentru orice eventualitate (Doamne fereste), nu strica un pic de concurenta si mentine animatia si vitalitatea speciei, nu o sa fie "razboi" cu 2 masculi. La acei msuli nu e neaparat necesar acelasi raport, sunt mai docili. Cu aceii o sa ai animatie si in partea de mijloc. Combinatia de specii e ok sa zicem, daca nu vrei sa renunti la mbamba bay poate o sa te razgandesti pe parcurs . Ar fi bine sa studiezi problema filtrarii si sa ai in vedere suplimentarea acesteia. Nici nu iti vei da seama când o sa devina insuficienta, prea mare n-are cum sa fie.
Sa ne pui poze cu pestisorii, spor!
bulan77 wrote:...Sau in loc de aulonocara sa bag Iodotropheus Sprengerae?

Mi bine asa, nu amesteca "paunii" cu mbunele, mai ales de la inceput.
kazaku wrote:Nu prea inteleg de ce ar trebui sa se limiteze la anumite specii? Ok, sunt de acord sa evite speciile care se pot incrucisa. Chiar as vrea sa stiu si eu cam cati pesti ar trebui sa tina in 350l? Chiar sunt curios.

Daca vrei sa ai doar doua specii dintre cele mentionate mai sus (acei msuli si caeruleu sa zicem) gandeste-te ca acei-i ajung la 12-15 cm iar caeruleus tot cam la 12-14 cm. Imagineaza-ti cati pesti ar fi ok de introdus peste cele 20 de exemplare din cele mentionate mai sus, intr-un acvariu de 125 cm lungime, astfel incat sa se dezvolte normal si sanatos, sa ajunga la dimensiunile normale (din acvarii). Eu zic ca 20-25 de exemplare care pot ajunge la 14-15 cm intr-un spatiu de inot de 125x50 cm sunt suficienti.
bulan77 wrote:Toata lumea ma avertizeaza in legatura cu demasoni, mie imi plac urmatoarele specii:
Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Acei Msuli
Pseudotropheus Demasoni
Labidochromis Hongi Sweden
Cynotilapia Afra Cobue
Aulonocara Cape Mclear
Labidochromis Mbamba Bay

Cred ca am sa raman la combinatia :Labidochromis Caeruleus,Pseudotropheus Acei Msuli,Labidochromis Hongi Sweden si Labidochromis Mbamba Bay.
E vreo sansa de hibridizare intre ei?

Vrei niste pesti foarte frumosi dar e nevoie de multa experienta si un bazin mai mare, limiteaza-te deocamdata la speciile comune pe care le gasesti usor. Tinand cont ca vrei doua specii de labidochromis asemanatoare, sunt sanse de hibridizare dar asta e ultima ta grija deocamdata Despre pietre, daca ma intrebi pe mine, mi s-ar parea mai potriviti niste bolovani rotunjiti, din pacate background-ul e in alta "directie" asa ca sunt ok dar mai baga vreo cateva, fara sa faci grote de ascuns.
Combinatia la care te-ai gandit e ok, in afara de demasoni. Când li se pune pata fac totul varza in jur. Ca si numar mai triezi din ei când vor creste, aceii se fac destul de mari si o sa fie cam inghesuiala. Eu n-as baga cyrtocara moori decat in bazine peste 500 litri (peste 150 cm lungime), cresc foarte mari si au nevoie de spatiu de inot.
Ce nisip ai folosit, e alb?
Du-te pe link-ul " My Profile " si pe langa user name, email adress etc ai "LOCATION", acolo treci locatia ta. Poate o sa ai nevoie si alta data de asta, in plus cred ca e si obligatoriu prin regulament.
alyenn666 wrote:..inca o intrebare : exista vreo sursa de piese de schimb pentru filtrele astea ?? pe mine ma intereseaza rotor sau decat ax ceramic si nu gasesc pe nicaieri.

Tucradio
Cred ca pe colegul nostru il intereseaz mai mult ce este decat ce nu este, deci lumineaza-ne!
O fi vreo "Mama eroina"
http://ro.wikipedia.org/wiki/Mam%C4%83_eroin%C4%83
Avansatul wrote: FEMELA BETTA FACE CUIB

Poti sa pui te rog o poza cu treaba asta?
Mie primul mi se pare a fi pseudotropheus flavus.
Vlad_al88 wrote:... Daca umplu jbl-ul 901 numai cu micromec sau cu siporax si pun un filtru intern resun sp2500 pt filtratea mecanica e mai bine?

Mult mai bine.
Betta, un mascul absolut singur in acvariu, daca vrei doar femele poti sa tii ma multe si sa le combini cu cory, corydoras de la 6 indivizi in sus.
georgeokazie wrote:Salut ai pm

Tot cu numarul tau?
A iesit SC Filantropica la lucru!
Si vrei sa te sune si sa ti-i aduca si acasa nu?

Forum Index » Profile for aLLLx » Messages posted by aLLLx
Go to: