Message |
|
petrutz2003 wrote:am gasit la cineva la pretul de 8 lei.
este mult?
Eu am cumparat de la petshop cu 9 lei.
|
 |
|
vereb wrote:Am si eu neritina ,dar tot timpul era la datorie,incearca sa pui o frunza de salata bine spalata in acvariu max 2 ore linga melc,vezi cum reationeaza,vei fi surprins in ce hal hiberneaza
Varza e ok sau trebuie neaparat salata, sau castravete? 
|
 |
|
Trippin wrote:....Acum vad ca de 2 zile a revenit la normal si nu da nici un semn ca ar fi bolnava. Cred ca pur si simplu a tras un somn de frumusete  mai indelungat.
Doamne ajuta, bine-ar fi sa fie si la mine ok! Multumesc!
|
 |
|
Radu.U wrote:"Neritina...."hiberneaza"? "
daca-mi amintesc bine, hiberneaza pana la 2 saptamani. In acest moment nu trebuie sa o tragi de pe sticla sau de unde sta ea lipita. O poti omori.
Modul de dezlipire cel mai bun, ar fi sa o bati usor cu degetul pe cochilie pana cand se dezlipeste singura.
 Chiar hiberneaza? Asta n-am stiut. Poate sa fi suferit ceva in urma dezlipirii de pe geamul acvariului de la petshop si acolo cred ca era la fel de inactiva, nu am vazut nici o miscare din partea ei si am stat acolo cam 15 min pana sa ma hotarasc ce melc sa cumpar. Sper sa nu-mi moara  . Apropos daca femela de guppy continua sa o "inghionteasca" ii poate face rau, sa incerc sa o mut?
|
 |
|
Am cumparat de vreo doua zile un melc neritina zebra, numai 1 am gasit  . Problema e ca de cand l-am bagat in acvariu este cam inactiv. Pur si simplu sta pe substrat. Nu este mort pentru ca nu-l gasesc tot timpul in acelasi loc, pe o raza cam de 15 cm se tot muta (nu l-am vazut niciodata cand o face). Nu-i inteleg comportamentul, am cautat informatii despre el dar nu am gasit date despre acest tip de comportament. In acvariu (25 l net) mai am 2 guppy si 2 paleatus albino, plante pentru incepatori hygrophila, rotala etc, filtru intern 200l/h cu burete si sera siporax, teste de apa n-am facut dar pestii sunt ok, mananca, sunt activi, n-am avut nici un deces. Din cate am observat femela de guppy e mai curioasa si mai ciupe melcul, probabil asta fiind singurul motiv pentru care se mai misca, intrebarea e daca aceasta inactivitate este normala sau.... Din cate am citit daca apa nu e pe gustul acestui melc, evadeaza din acvariu dar al meu vad ca nu are ade gand sa o faca, deci care e problema (daca e vreuna)? Multumesc!
P.S. Nu am alt acvariu disponibil pentru carantina de aceea l-am pus direct cu pestii. 
|
 |
|
[quote=AndreiPro] Sera siporax se schimba la o anumita perioada sau... ?[/quote]
Siporax este un mediu filtrant ceramic (suport pentru bacteriile denitrificatoare), nu este consumabil, nu se spala decat foarte rar si doar cu apa din acvariu rezultata in urma schimbului regulat.
|
 |
|
In locul carbunelui din filtru poti pune sera siporax, pentru o filtrare biologica mai buna, carbunele activ nu e bun daca ai plante. 
|
 |
|
Nu stiu daca este indicat sa tii doua femele in maternitate in acelasi timp, mai mult ca sigur nu vor naste in acelasi timp si ultima sigur o sa manance puii primei femele (si pe cei personali daca sta cat e "nevoie"  ), asta depinde de ce maternitate ai. Sunt unele maternitati care au un fel de grilaj care este scos dupa ce femela a fatat, acesta impiedican-o sa ajunga la pui.
|
 |
|
 Salut oltene! In sfarsit unul de-al meu, incepusem sa cred ca sunt singurul pe aici. Ai nimerit exact unde trebuie, o sa afli tot ce vrei sa stii aici  , poate si ceva mai mult, ai incredere si eu am aflat multe lucruri utile, chiar daca mai am o gramada de invatat sunt linistit pentru ca am de la cine.
|
 |
|
blackangelsorin wrote:.... nu avea de la ce sa apara oua pentru ca am doar vivipari in acvariul ala.....
Din ce vad eu in poze ai zebre in acvariu, dupa cate stiu eu zebrele depun icre nu sunt vivipari, poate ei sunt "vinovatii".
|
 |
|
wtsonline wrote:Plantele sunt reale ,le-am luat direct din lac deci sunt destul de rezistente si cu lumina mai putina .Se mentin in forma pentru ca am pozitionat acvariul langa fereastra .
Inainte de lampa uv apa devenea tulbure cred din cauza bacteriilor ,dar dupa instalarea acesteia nu am mai avut aceasta problema si in plus acum nu mai schimb apa asa des.
Ai vazut bine becul este in acvariu .Are doua propietati lumineaza acvariul si incalezeste apa . E un bec economic la care s-a stricat partea electronica din interior si l-am modificat adaugand un balast de neon . In plus fiind suspendat am un tub prin care se scurge apa la canalizare cand trebuie sa schimb apa si tot prin acel tub il umplu . Acum ceva timp imi facusem la un alt acvariu un sistem automat de scurgere reumplere cu doua elecrovalve un releu nivel si un timer asa schimbam apa la cateva luni ,alt avantaj fiind nefolorirea nici unui filtru pentru apa apa fiind intodeauna proaspata.
 Nu mai zic nimic, dar sunt aproape sigur ca vei fi certat de forumistii de aici.  (eu n-am asa de multa experienta incat sa-mi permit sa fac asta)
Ape limpezi!
|
 |
|
Bine ai venit!
 Scuze dar nu inteleg!  Plantele sunt artificiale, daca nu atunci nu inteleg cum au crescut asa frumos cu lumina pe care o ai si pe deasupra si cu lampa UV? Ce le faci dom-le?
Si becul e in acvariu sau mi se pare? 
|
 |
|
Dupa parerea mea ciclarea este finalizata cand testele de apa se incadreaza in parametrii optimi de sustinere a vietuitoarelor din acvariu.
Cipriandeco wrote:...........Si bineintele inainte sa imi iau plante si pesti,am sa cer niste sfaturi caci vreau ca totul sa fie intr-o compatibilitate si o armonie placuta.
Ai grija ce sfaturi iei de bune, pe cele de la cei care vand pesti sau pe cele de la cei care ii cresc pentru placerea personala. Se poate sa gasesti si vanzatori bine intentionati (eu unul nu am intalnit pana acum), cat despre "ornat" cel mai bine e sa-ti stabilesti directia de la inceput. Am vazut aici tot felul de (sper sa nu sara pe mine toti forumistii) "colturi de natura" care mai de care mai ingrijite, tunse, aspirate si sclipitoare, BRAVO detinatorilor lor, personal eu sunt adeptul naturii mai salbatice (a nu se intelege murdare si neingrijite), tu faci cum iti place tie, dar TINE CONT DE SFATURILE ELEMENTARE!
Numai bine!
|
 |
|
Stai sa ne intelegem 80 cm lungime, 35 cm adancime, 50 cm inaltime astea sunt dimensiunile?
Daca da atunci uita-te aici : http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
|
 |
|
Nu vreau sa te sperii dar cred ca sticla de 6 mm nu e deloc sigura pentru dimensiunile respective (pe deasupra nu vad nici o intaritura  ), sigur nu e de 8 mm?
Cred ca inainte de ce vrei sa pui in el trebuia sa te interesezi cu privire la SIGURANTA. Pentru sticla de 6 mm la aceste dimensiuni ii corespunde un factor de siguranta de 2,4, cam putin zic eu fara intarituri.
Daca gresesc sa fiu corectat!
|
 |
|
Vreau eu tot pachetul de mai sus fara Nymphaea si gloso, ofer 20 ron+7 ron transport.Daca accepti ai PM cu adresa unde poti trimite maine (29.10.2010) plantele, maine nu o sa pot sa-ti raspund daca accepti le poti trimite.Scuze, am vazut tarziu oferta.
|
 |
|
Salut!
Verifica pietrisul cu otet, daca fierbe nu e bun! 
|
 |
|
fiarevechi wrote:Bravo ,imi place ca veniti cu ideei care sunt de luat in seama asta asteptam de la voi ,readuc aminte stica care o am este de 125 x 125 cm. triplex securizat de 10 mm. deci am o grosime de 3 cm. pentru construirea acvariului pendulez intre cadru de cornier de fier si lipitura cu silicon adecvat acestui tip de acvariu ,sa reziste la presiunea mare etc.,filtrarea externa sump,si pompe pt curenti,incalzire pe fundul acvariului din tevi cu apa calda ,nu va avea background pentru ca vreau sa se vada din toate laturile,iar lumina o mai studiez ca vreau sa nu consume mult curentul este scump.Oare sa imi pun probleme de evaporare a apei ? Incaperea este mare nu o sa creasca mult umiditatea poate fac un capac care sa nu fie chiar etans din sticla ,mai studiez problema.Magandeam sa fac un soclu din fier plin de 4 cm ,si soclul sa fie inalt de 50 cm deci buza acvariului va fi la 175 cm.
Te-am rugat pe la inceputul topicului sa-mi spui si mie cine face acest fel de geam si cam la ce preturi, am vazut ca bucatile de geam le ai ramase de undeva deci cred ca ai legatura cu o astfel de firma daca nu cumva stii chiar prin tara cine produce aceste geamuri si la ce preturi (am vazut ca tu esti din cluj, eu sunt mai pe la S-V).
Despre cadrul de sustinere iti sugerez sa-l faci din profile HEB, HEA,UNP, cornier, in general produse laminate, IN NICI-UN CAZ NU FOLOSI CORNIER AMBUTISAT  , profilele laminate au o rezistenta mul superioara unor profile rotunde (ce vrei tu sa folosesti), chiar daca astea din urma sunt si ele laminate.
Iti doresc spor la treaba si sper sa vedem "LACUL" cat mai repede!
P.S. Cauta un meserias care lucreaza la o firma de confectii metalice (poate chiar un inginer) pentru a-ti sugera constructia cadrului, nu de la firme care fac copertine si panouri publicitare, firma care face confectii metalice industriale.
|
 |
|
Hmmm, tot gandindu-ma cum voi face mi-am dat seam de ceva (cu cat afli mai mult cu atat stii mai putin), siliconul se pune pe cantul geamului, nu, atunci cand voi pune lateralele peste fundul acvariului siliconul nu o sa fie presat si o sa iasa pe langa laturile acestuia? Cum o sa pastrez grosimea stratuli de silicon la 1-2 mm? 
|
 |
|
Am inteles, poxipol NO WAY, o sa pun pentru siguranta o intaritoare transversala.
Multumesc tuturor (si moderatorului, stie el de ce)
|
 |
|