[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aLLLx
Forum Index » Profile for aLLLx » Messages posted by aLLLx
djphazer wrote: Dupa parerea mea cei mai buni pentru nano ar fi crevetii. In ceea ce priveste aspiratorul, poti gasi pe net tutoriale sa iti faci unul singur. Daca esti mai indemanatic si ai cateva scule prin casa, si o cutie cu "chestii de care nu am nevoie dar pe care probabil o sa le folosesc vreodata" poti face multe lucruri DIY (Do It Yourself) pentru acvariu.

Vad ca nu scap de creveti, cand m-am prezentat si mi s-au sugerat pentru halba mea cu apa m-am cam ofuscat ca fata mare dar cred ca sunt totusi o solutie pentru alge.Care ar fi numarul minim pe care pot sa-l pun(nu-mi plac deloc)?Era sa uit, in viitor sper sa ma reprofilez pe microrasboras galaxy (beton pestii), nu cumva crevetii vor manca la fel de lacom si icrele acestora cu garnitura de alge?
Despre indmanare si scule nu duc lipsa mestereala este acum al doilea lucru (inainte era primul) dupa acvaristica pe lista de hobby-uri .
djphazer wrote:@aLLLx vezi ca gasesti sifonatoare speciale pentru nano de la JBL. Poti de asemenea sa folosesti aspiratoarele de substrat pe baza de aer (sunt niste tuburi care ridica apa+mizeria cu ajutorul aerului de la o pompa de aer, iar un "sac" retine mizeria, apa fiind introdusa inapoi in acvariu). Se gasesc incepand cu 15-18 lei (chinezesti) pana la 60 lei (sera). De asemenea, daca dispui de niste bani mai gramada asa recomand aspiratorul celor de la EHEIM (230 ron). Reversed undergravel la un plantat chiar nu recomand. Chiar daca nu imprastii substratul efectiv in masa apei, substantele nutritive din el se imprastie cu siguranta si nu vrei sa stii cum pot profita algele

Multumesc pentru sugestii, sifonator genul celor pe baza de aer parca am vazut home made tot aici pe forum, nu da alta dar la noi in oras toate pet-shop-urile pe care le-am vizitat au doar un singur fel: gen furtun de pompieri.Cat despre cel de la EHEIM, daca-mi permiteam sa dau 230 roni pe unul nu-mi cumparam o canuta de sticla pe post de acvariu.Stima!
P.S. Apropos de alge, sper sa nu facem cunostinta niciodata, voiam sa-mi mai iau niste paleatus albino (imi plac foarte mult) pe post de sanitari si ma intereseaza daca algele fac parte din meniul obisnuit al acestora?
djphazer wrote:@aLLLx poti sa te folosesti de un server de upload pt imagini (ex. imageshack.us)

Multumesc!
In primul rand nu dati cu pietre daca spun prostii, sunt INCEPATOR, de aceea am postat aici si nu la HARDWARE. Am un nano de 25 l (deocamdata e la ciclat) si ma gandesc ca atunci cand o sa trebuiasca sa fac sifonarea substratului o sa se goleasca in totalitate pana termin cu toata suprafata daca folosesc un aspirator de substrat din comert, la ce debit are. Daca as combina un filtru de fund (facut dintr-o retea de tuburi legate intre ele) cu filtrul intern prin filtrare inversa (din substrat in masa de apa) pot scapa de dilema in care ma aflu? Am citit ca filtrarea inversa nu e recomandata la acvariile plantate dar daca aranjez straturile ca in figura mai e vreo problema?

http://img259.imageshack.us/img259/2250/frtitlub.png
Interbare de baraj: cum pun poze pe forum ca nu ma duce capu
ozy wrote:Vezi la mine in sectiunea Despre noi................am postat citeva poze cu acvariul meu (mic ) si am boraras maculatus care sunt superbi cind cade lumina pe ei,hemigramus si lampeye(la fel de mici ca maculatus)........poti pune gerthrud

Scuze dar raman tot la galaxy, nu-mi vine sa cred cat de frumosi pot fi
Despre neonii negri cred ca m-am inselat era vorba de alti pesti, nu-i mai gasesc , la fel de extraordinari ca si galaxy (erau negri cu o dunga rosu intens de-a lungul corpului) poate ma ajuti tu, daca sti despre ce vorbesc si cu niste poze despre toti cei pe care i-ai enumerat (gerthrud, nike nu gasesc nicicum).
Multumesc mult oricum pentru tot!
ozy wrote:Salut Alin

Bine ai venit si sa-ti traiasca microbul acvaristicii.

Sugestia mea ref la acavriul tau nano .............ar fi bine sa il populezi cu creveti si daca vrei niste specii de pesti talie mica........microrasbora(galaxy,nike,maculatus)

Galaxy sunt extraordinari, pacat ca nu am stiut de ei, nea ala de la magazin m-a indrumat sa-mi iau guppy, maculatus nu-mi plac, iar nike n-am gasit cu GOGU decat pe aia cu tenesii , daca ai o poza ti-as fi recunascator, iar de creveti nu poate fi vorba, sunt prea la iceput ca sa-i inteleg doar pe ei singuri .
P.S. Am descoperi si neonii negri, la fel de frum ca si glaxy, astia se preteaza la borcanul meu?
P.S. la P.S. Cati/care din fiecare as putea sa pun, merg si amestecati?
kmol wrote:Bine ai venit Alin. De ce nu incerci sa il populezi cu creveti ?

Sa inteleg ca acvaristica e doar pentru cei care-si permit acvarii de sute de litri, nu de alta dar cum am scris si la profil nu vreau sa chinui vietati nevinovate.
Sunt Alin, incepator, am un nano de 25 l apa efectiv, deocamdata in stadiu de ciclare, filtru intern Resun, pietris 1-3 mm.Urmeaza ceva plante (Higrophyla la inceput) si binenteles pestii, 3-4 Guppy (un mascul si 2-3 femele) si cred ceva sanitari, imi plac mult Paleatus Albino, din pacate am citit ca e peste de card nu stiu daca mai incap vreo 3 pe langa Guppy. Nu vreau sa fiu inteles gresit, plante nu am deocamdata ci doar 3 guppy.

Forum Index » Profile for aLLLx » Messages posted by aLLLx
Go to: