Domnu dedu un lucru e bine sa il stii , pentru acvaristica , si nu oricare si aia de calitate , ai cel mai mult nevoie de timp , e tot ce iti urez tie , rabdare si lasa timpul asa cum trebuie astfel incat un bazin sa treaca prin toate etapele necesare maturarii lui , si nu in ultimul rand Sarbatori fericite.
Salutare. Asa e vereb anul trecut doar visam discusi , si imi doream foarte mult , numai colegul Ciprian e de vina , cand mergeam la el nici nu ma interesau plantele care le avea si avea un bazin foarte frumos , dar eu vroiam sa vad discusii aia mari si frumosi . Sunt deosebiti discusii, sunt altceva , mie imi plac cel mai mult , motiv pentru care am renuntat la tot ce inseamna plantat pentru ei.
Ultkas intradevar e aiurea , dar e topicul in care aveam plantatul si nu am mai stat sa deschid alt topic , dar o voi face cand voi schimba bazinul. Intradevar sunt foarte frumosi, cel putin mie imi plac foarte mult.
Bine v-am regasit dragi colegi cu discusei pe creier , numarul pinguinilor la mine s-a dublat acum sunt 12 pistruiati , sunt foarte frumosi , jucausi , si nu in ultimul rand sanatosi. Si sa nu uit caci de maine este Craciunul si cu ocazia asta dorest sa le urez tuturor un Craciun Fericit alaturi de cei dragi si un an nou plin de bucurii si realizari.
Revin cu o noua oferta intrucat am nevoie de bani , pretul ramane acelasi 200 ron , dar se adauga substratul tropica si fertilizant tropica , de o calitate mai buna. pot asigura transport in constanta
Motivul pentru care apar acei melci asa de mult e pentru ca au ce papa ,si binenteles ca daca nu ar avea ce posibil sa nu se mai inmulteasca asa de mult. Deci mai multa atentie la hranirea pestilor , nu ii hraniti in exces , si din cate am mai citit eu am aflat ca cu cat Ph-ul este mai mic cu atat se vor inmulti mai greu.
Eu faceam asa nenea ciro , la bazinul de 186 , bagam cam 3/4 din sticla , cu seringa si cu acul ei , o imprastiam in bazin cat mai aproape de zona infestata de acea alga , dupa 24 de ore faceam un schimb de apa de 50% . dupa daca nu se ducea din prima , repetam procedeul dupa cateva zile.
Nu e ce-a mai precisa si corecta , dar eu asa am scapat de ea. sunt persoane care au dozat apa oxigenata mai precis si mai stiu eu ce alta varianta cu iluminatu si poate au scapat mai repede de ea, dar eu dupa ce am repetat procedeul de 2 ori am scapat de ea . dar acum cel mai important este motivul pentru care apare si nu da inapoi , ca degeaba dispare azi daca saptamana viitoare din nou.
Bre nenea ciro din cate imi aduc aminte si eu m-am pricopsit la un moment dat cu o filamentoasa urat neagra , si i-am dat in bot zilnic cu apa oxigenata si in cateva zile nu mai era pic de urma din ea.Nu mai stiu exact cat puneam dar daca e ma interesez exact , insa nu ezita sa o cureti zilnic cu mana pana ii dai de cap aduno cu mana nu o lasa se intinda peste tot.Frumos foc anubias , eu nu am avut parte de flori la plantele mele decat niste blyxe mi-au inflorit 1 data.
Am dat comanda de cel putin 3-4 sapt si inca nu a venit. Deci banuiesc ca dupa sarbatori ar trebui sa imi vina. Cica maxim 4 saptamani ar trebui sa dureze dar na inca nu a venit.
Daca 50 de neoni ar face asa mult kk incat sa iti faci griji ca sa folosesti carbune activ atunci iati un aspirator de substrat si aspiri toata mizeria si ai rezovat treaba frumos si curat si fara riscuri de inbolnavire. Eu unul aspir la discusi de cel putin 2 ori pe zi si credema ca nu sunt o persoana cu asa mult timp liber dar pentru ei imi fac. Dar acum depinde ce vrei si tu . pe langa asta si un filtru bun intern te-ar ajuta mult la filtrarea mecanica.
Hai sa iti zic eu ce sa intamplat daca inca nu ai aflat. probabil tu ai taiat buturuga ai spalat-o, fiert-o bine cu sare dar ai uitat de uscarea ei care nu se usuca in 1 2 zile ci mai multe saptamani. deci ai doua optiuni una ar fi sa scoti cioatele si sa le bagi la cuptor sa le usuci fortat dar cu atentie si a doua optiune este sa le scoti si sa le lasi sa se usuce bine singure puse pe un calorifer ceva
Don ciro , poti renunta la plante si te dai pe discusi ,eliberezi totul , si iti cumperi cativa puiuti , si pan pe la vara cand se fac mari le faci si un bazin mult mai mare