[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Andrei Panainte
Forum Index » Profile for Andrei Panainte » Messages posted by Andrei Panainte
Nenea ciro asta a fost motivul pentru care am si renuntat eu la plantate , bine nu de tot ca mai am inca unul mic , dar oricat le-as fi dat si oricat as fi investit degeaba parca nu ma atingeau unde trb ca sa zic asa . Dar o sa pun in seara asta niste poze si vezi tu dupa .
Sa iti zic minusurile mele ) , deci hai sa iti zic dar nu te speria. deci bazin 186 litri open top cu discusi , temperatura apei 31 grade, incalzitorul functiona continuu din cauza ca se evapora apa imediat si completam zilnic cu 5 litri cel putin de apa , se simtea o umezeala si un miros in camera , bine ca sunt 3 acv in camera si cam atata la minusuri , la plusuri este ca poti sa umblii foarte usor in acvariu , sa scoti apa , sa plantezi este foarte usor, dar eu am ales sa imi cumpar un capac la acvariu , e mai bine ptr discusi.
Eu zic ca la 10$ cat este unul cu tot cu transport pe ebay nici nu are rost sa te complici cu DIY doar ca trb sa astepti oleaca . eu nu am zis niciodata ca daca folosesti skimmer nu o sa mai co2 pentru ca aia e o teava ca sa ii zic asa pe care in functie de cum o reglezi lasa sa curga mai multa sau mai putina apa in el. dar pana una alta eu am folosit si valuirea de la suprafata ca sa sparg biofilu dar la mine nu avea succes pentru ca suprafata era mare iar debitu mic si nu facea fata
Sa mai zic inca o data de skimmer ) sau m-am facut inteles de prima data . scuze nenea ciro daca insist pe asta , dar e cea mai comoda metoda prin care poti elimina biofilu si de a pastra o suprafata a apei cat mai curata.
Ciro ciro un skimmer costa la nenea ebay 30 de roni , daca era de ordinul milioanelor crezi ca iti recomandam asa ceva ? iar legata de aparitia ei eu tind sa cred ca o fi de lipsa valuiri de la suprafata ca de la co2 nu are cum sa fie ca ai butelie , daca era bomba puteai sa o suspectezi pe ea, de la fertilizanti nu cred pentru ca la mine apare si la ciclide unde nu am fertilizanti , sincer altceva chiar nu imi trece prin minte, iale si tu prin eliminare si convingete care ar fi cauza, desi eu tot la valuire trag ) nu-i bai ca ora nu-i tarzie eu m-am obijnuit sa lucrez la proiecte pana tarziu
Pai da dar surface skimmerul va functiona continuu si nu va mai aparea. poti pune returul de la extern chiar la nivelul luciului de apa si sa vezi daca o sparge , teoretic ar trebui sa o sparga si sa nu mai apara, probabil nu ai destula miscare la suprafata apei
Cu un surface skimmer ar trebui sa rezolvi repede , asa o pateam si eu inainte si cu un deasta extragi totul de la luciul apei in cateva minute si nu o sa ai nicio urma de mazga deaia , dar de unde apare si care ar fi cauza nu stiu .
E foarte usor de facut , practic e doar carcasa unui filtru de apa pe care il adaptezi si modifici si ai rezolvat reactorul , este silentios practic nu se aude nimic , dizolva foarte bine co2 , eu am avut o scadere de la 7,2 la 6 si ceva intro singura noapte , dar asta pentru ca iam dat prea mult co2 , dar acum sta in dulap ca nu am ce face cu el , nu cred ca l-am folosit mai mult de 4-5 zile . Multumesc de aprecieri.

L.E. La toate imbinarile am folosit teflon, eu nu ma ocupa cu asa ceva , acesta l-am facut pentru mine , dar nu il mai folosesc ca nu am la cel si decat sa il tin in dulap mai bine il vand cuiva care sa il foloseasca.
Habar n-am , l-am testat doar la 5-6 bule pe secunda dupa nu l-am mai folosit pentru ca am bagat discusii.
Am eu un reactor extern nou facut de mine , functioneaza perfect foarte eficient. Eu nu l-am mai folosit caci am trecut la discusi.pret 75 ron + posta
Ce cunoscut pare intreg setupul . Arata mult mai bine la tine
Pret 500 ron + transport , se poate face rost si de bec de 6000k contracost binenteles.
Culoarea neuniforma este datorata faptului ca inca nu s-a uscat, in cateva zile se va usca si va fi totul uniform , crede-ma ca eu am lipit la cateva acv si la toate mi-a iesit perfect , de bule ce pot sa zic e ca sunt mari ca sa astepti sa se duca , cel putin la mine mai ramaneau bule mici dar ieseau in cateva zile.
Pentru autocolant eu zic sa il lasi o idee mai lung , sa uzi geamul cu apa cu fas fas deala , si sa folosesti o cartela ca sa scoti bulele.
Eu la inaltimea aia de 45 cm a ta il faceam fara nicio intaritura , sau daca doreai musai pe cele longitudinale , cele treansversale nu isi au rostul plus ca o sa te incurce maxim daca o sa vrei sa prinzi vreun peste , eu la bazinul meu de 60 cm inaltime cu geam de 10 mm nu am pus nicio intaritura , bine ca el nu este lung , dar practic burta e aproape de 0 insesizabila.
Vanda lampa HQI , cea pe care am folosit-o la cub , dar cum plantatul l-am stricat acum cateva saptamani nu mai am ce face cu lampa, a fost folosita maxim 3-4 saptamani , are factura si garantie. pretul pe pm sau la telefon 0763586665
Discusi si-au gasit un nou bazin in care sa inoate, si o alta familie pe care sa o bucure. sper sa le fie bine.
ofer 3 discusi care au dimensiuni intre 5-12cm ... cine ii doreste din constanta este rugat sa ma contacteze la nr de tel : 0763 586 665 sau prin pm. multumesc frumos
Un setup de vis doar atat pot spune
CO2 folosesc presurizat butelie de 1,5 litri , clar dca nu apareau discusii nu renuntam la cub dar asa am fost nevoit sa aleg discusi sau plante , si clar am ales discusi au fost si sunt discusi preferatii mei , prima dragoste ,si cum loc de alt bazin nu era , si nici finante am zis ca renunt la plante in cub si il fac steril. momentan prichindelul e in curs de maturiza , didisplisul inca nu si-a revenit dar am inceput si fertilizarea si sper sa isi revina. oricum revin cu noutati in viitor cand va fi ceva de arata . O seara buna tuturor.

Forum Index » Profile for Andrei Panainte » Messages posted by Andrei Panainte
Go to: