[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: djphazer
Forum Index » Profile for djphazer » Messages posted by djphazer
Message
Si eu luasem in calcul varianta asta. Nu stiu pe cineva sa fi incercat, dar eu sunt de parere ca merita experimentat. Ca si temperatura de culoare ar fi bune (6000k daca nu ma insel), insa ar fi fost bune si niste informatii referitoare la spectru...
Il poti considera acvariu nou (desigur... in ideea in care filtrul(ele) si incalzitorul inca sunt functionale). Mediile filtrante as spune eu sa cumperi altele noi. Spalat temeinic cu apa calda (eventual unde este necesar frecat cu o perie) va fi ca nou . Ciclarea trebuie respectata intocmai, si chiar te rog sa citesti articolul despre ciclare, ca nu pari familiarizat cu termenul.

Ciclul azotului : http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati

Ghidul incepatorilor : http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori
Nu trebuie sa il ai pe durata tratamentului, ci dupa tratament. Daca nu ai, sau nu poti pune carbune activ, un bazin de tratament e mai indicat in acest caz. Atentie, bazinul te tratament trebuie sa fie si el ciclat daca tratamentul presupune cateva zile bune !
Atata timp cat nu ai creveti sau melci, ai putea sa faci un tratament si in acvariul comunitar, cu conditia sa folosesti carbune activ in filtru la sfarsitul tratamentului. Citeste si prospectul medicamentului si vezi ce recomanda si producatorul.

L.E. Nu cred ca era necesar sa mai deschizi un topic. Problema putea fi dezbatuta in continuare in topicul initial.
As mai avea de adaugat : Denumirea populara in romana este "Ciuma apelor" ...
Aceasta planta se recomanda la startarea acvariului pentru a extrage in timp rapid surplusul de nutrienti din apa, pentru a preveni/ameliora invazia de alge. Multi acvaristi renunta la ea imediat dupa ce acvariul devine stabil.
Daca soarele ar bate doar pe o laterala a lui, atunci poti pune autocolant pe laterala respectiva fara probleme. Nu ma intelege gresit. Acvariile "all in one" au lumina suficienta pentru plante mai putin pretentioase (anubias, cryptocoryne, echinodorus si asa mai departe).
Lumina soarelui nu e buna pentru acvariu. Ea trebuie eliminata in totalitate. Alege o pozitie in asa fel incat sa nu bata deloc lumina de afara pe acvariu. Poti folosi si pietrisul respectiv, cu conditia sa nu fie calcaros (iei o mana de pietris... pui cateva picaturi de otet pe el, si il duci la ureche sa vezi daca sfarie. Daca sfaraie, e calcaros). De asemenea, saptamanal la schimburile de apa va trebui aspirat cu ajutorul unui sifonator, pentru ca va aduna mizerie.
Pai in primul rand pentru plante, un acvariu "all in one" nu e tocmai cea mai fericita alegere din cauza luminii insuficiente. In al 2-lea rand, pe langa pietris, sub el ar trebui pus un substrat fertil pentru plante (ex. JBL AquaBasis). Pietrisul incearca sa gasesti unul de dimensiunea bobului de orez (dar fereste-te de cel alb imaculat ... pentru ca e calcaros... sau cele vopsite). Iti recomand pietris de quartz 2-3mm. Mare atentie la ciclare, si la speciile de pesti compatibile. Daca iti faci putin timp sa "rasfoiesti" forumul, mai ales articolele pe care ti le-am dat eu mai sus, cu siguranta vei avea succes cu proiectul tau. O zi frumoasa.

De asemenea, inca te asteptam la rubrica "Despre noi" sa deschizi un topic si sa iti faci o mica introducere, sa stim si noi cu cine avem onoarea. Asa e frumos intr-o comunitate.

L.E. Acum am vazut ca ai trecut in lista si AquaBasis. Scuze. In schimb, cantitatea nu prea e suficienta. Ai putea sa mai cumperi inca o punga, sau sa iei din start o punga de 5kg.
1000-1500 ron iti ajung cel mult pentru un acvariu de 60 de litri. Eu am bagat in jur de 1000 ron intr-unul de 30 de litri. Ca sa iti faci o idee, al meu are 182 litri, si m-a ajuns 750 ron doar piatra (si am folosit piatra uscata, care e 25 ron/kg. Daca optam pentru piatra vie care e ~14 euro/kg .... fa tu socotelile ).

Stiu ce o sa crezi .... ca eu ma umflu in pene acum, ca vai ce de bani am bagat in acvariu, si ca tu poti face un marin cu mult mai putini bani ... etc . Crede-ma, si eu am trecut prin etapa asta, si nu de foarte mult timp. Habar nu are nimeni cate sacrificii am facut eu pt acest acvariu.

In alta ordine de idei, nu il porni decat in momentul in care ai toate echipamentele si materialele necesare, mai ales ca esti incepator. In caz contrar, vei cheltui banii de pomana... Referitor la granulatia solului, si aici e de "mestecat". Depinde daca vrei DSB (deep sand bed) sau nu, depinde de animalele pe care le vrei.... sunt multe de dezbatut.

L.E. Poti merge pe la Reef (zona piata muncii daca nu ma insel...) si ii poti cere pareri si lui George referitoare la proiectul tau.
Nu ai spus ce pesti vrei sa tii in acvariu, nici daca va fi un acvariu plantat sau steril. Te sfatuiesc sa renunti la decorurile artificiale de genul corabiilor, scafandrilor sau mai stiu eu ce... dau impresia de kitsch si ieftin. Un acvariu trebuie sa reprezinte un colt din natura.

Pana sa incepi achizitiile, iti recomand sa citesti urmatoarele

Ghidul incepatorului : http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori

Ciclul azotului : http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati

Si nu in ultimul rand, te rog sa treci pe la rubrica "Despre noi" sa stim si noi cu cine avem onoarea .
Nenea Alber uitasem sa mentionez ca denumirea de "triscusi" am facut-o trademark. De azi inainte, va trebui sa folosesti : "Triscusi™" si asta doar cu acordul proprietarului marcii .
Fa un macro cu eustralisul sa vada lumea despre ce e vorba ca din poza de ansamblu nu se intelege. Stii doar ca si eu ti l-am admirat... Toata ziua numa la saramura esti... si saracul eustralis de o poza nu are si el parte...
vlad.a wrote:Fac o paranteza apropo de JBL hospital... ce naiba i-au facut ca nu mai gasesc nimic cum trebuie... dupa poze, dupa text si ma duce tot pe prima pagina.


Eu nu am reusit decat dupa text. La poze, apare doar grisul...
Pai e exact ce sugereaza numele.... filterbox PENTRU skimmerul Turboflotor 1000 .

Nu te mai chinui, fara ~1000 ron nu scapi cu skimmerul (pentru volumul tau), si crede-ma ca nu e cea mai mare cheltuiala. Daca nu ai posibilitatea unei investitii masive, incearca sa faci achizitiile in decursul a catorva luni sau a unui an. In acvaristica marina absolut totul e pe baza de rabdare... Din nou iti doresc spor la studiu...

P.S. Daca totusi crezi ca ai nevoie de ajutor pentru alegerea echipamentelor, zi-ne un buget maxim, si iti facem noi o lista cu ce ar trebui cumparat. Nu vreau sa te sperii, dar la 400l sari de 1500 de euro lejer... (cu indulgenta)
Poti incerca tratamentul cu JBL Gyrodol 2, dar atentie daca ai creveti in acvariu.... ca sigur n-o sa`i mai ai... Cel mai indicat ar fi un bazin de tratament,
Mie din poze imi seamana a ceva paraziti externi... Si eu am zis prima oara ca sunt solzii zburliti, dar daca te uiti atent in prima poza, pare sa aiba si pe ochi.

L.E. Mai exact, seamana cu Gyrodactylus, insa poate iti raspund si alti colegi. Daca intr-adevar asta este, tratamentul este JBL Gyrodol 2.
Ce spectru este becul de la MH. O poza imi poti arata ? O poti si vinde, sau doar schimb ?
Cu mana pe inima iti spun ca 2-3 saptamani de studiu nu sunt suficiente. Filtrele canistra ar trebui folosite doar pentru filtrare chimica (carbune activ, medii absorbante). Pentru filtrarea biologica ai nevoie si de medii anaerobe (denitrate, matrix de la seachem) sau metode naturale precum piatra vie, piatra uscata sau deep sand bed. Daca vrei succes pe termen lung te sfatuiesc sa iti proiectezsi un sump, si un overflow. Mai ai destul de studiat. Spumatoarele de genul miniflotor, midiflotor (in general cele actionate de pompe de aer) sunt frectie la piciorul mesei. Un compromis excelent intre putere/calitate si pret este Tuboflotor blue 1000 (pe care il am si eu) - 565 ron. Eu am incercat sa infirm 2 mituri legate de acvaristica marina :

1. e greu
2. e scump

Din pacate, oricat m-as fi chinuit cu "ce aveam prin casa" cu DIY si cu chinezisme sau treburi la mana a 2`a, nu am reusit sa infirm decat primul mit, si asta dupa 5 ani de acvaristica de apa dulce.

Iti doresc spor la studiu.
De asemenea, plantele de suprafata ajuta foarte mult in aceasta perioada. Eu am avut "succesuri" cu Pistia stratiotes.
Daca il montezi astfel incat sa faca mici valuri la suprafata apei, poti opri aerarea complet. Pe langa faptul ca microbulele sunt inestetice, e posibil sa ai surpriza algelor datorita surplusului de oxigen. E bine ca filtrul respectiv incorporeaza si aceasta functie, dar eu unul as lasa`o pentru situatii in care o aerare suplimentara este necesara (ex. tratamente).
 
Forum Index » Profile for djphazer » Messages posted by djphazer
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com