[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: djphazer
Forum Index » Profile for djphazer » Messages posted by djphazer
Message
Imposibil nu este, dar intr-adevar e foarte greu. Faptul ca vrei sa faci asta in Romania deja devine si mai greu, data fiind lipsa produselor profesionale, sau pretul lor in cazul in care exista. Daca ar fi imposibil....nu ar exista nici cel din poza.... right ?
Daca iti place mestereala, si daca ai timpul necesar, uite aici o idee geniala pt ciclide. Poti ascunde dupa el si mama intake-urilor si incalzitoarelor. Plus de asta, spatiul ocupat de acesta devine in mare parte ascunzatoare pt pesti. Iar de aratat, arata cum vrei tu in functie de piatra aleasa.

http://www.duboisi.com/diy/BNdiygrotto/bndiygrotto.htm

L.E. Profilele alea sunt burlane de PVC. Ieftin, usor de lucrat, usor de gasit
bitanu wrote:"Neamtule"(sper ca nu te superi), nu te chinui cu atatea furtune si banda izolier? Cred ca constientizezi, daca vrei plante sanatoase si frumose ai nevoie pana la urma de o instalatie adevarata de co2, mai ales pentru un gazon frumos. Esti ruda cu Lintzmaier din Lumina, cumva?


Iti dai seama ca am in vedere o instalatie de co2. Dar pe primul lor este istalatia de RO. De ea chiar am nevoie. CO2-ul este CO2, indiferent cine il furnizeaza, fie bomba sau butelie. Important e cum il dizolvi in apa.

La cat de "comun" e numele meu, ce zici, sunt ruda cu el sau nu ?

@Scubu ce daca sunt ascutite ? Nu deranjeaza pe nimeni. Nu am pesti mari care s-ar putea rani in ele.
Gazon... vreau ... dar de unde? Sunt in cautare de Eleocharis parvula, Hemianthus callitrichoides sau Glossostigma. Am niste Hemianthus micranthemoides, dar trebuie sa se mai inmulteasca. Pe spate am ... background de acvariu, care va disparea cand vor mai creste plantele. L-am pus mai mult pt a oferi pestilor un sentiment de siguranta.
Scuzati calitatea pozelor, dar telefonul meu se incapataneaza sa faca poze decente doar cu foarte multa lumina:

1. Bazinul, privire de ansamblu

http://img828.imageshack.us/i/photo0113f.jpg/

2. Sistemul de filtrare, privire de ansamblu format din sump de 64L cu pompa Vivaria 1000 l/h + compartiment filtrare DRY (compartimentul din dreapta) + UV-C 11W (folosit ocazional, adica aproape deloc)

http://img713.imageshack.us/img713/5360/photo0111g.jpg

3. Filtrarea WET, privire in detaliu. Medii filtrante: bureti de diferite porozitati, bureti de vase din plasa de plastic + bureti din otel inoxidabil (o alternativa net superioara produselor de tip bioballs, atat din punct de vedere calitativ, cat si economic ) + ceramica poroasa ocean free (nu este comparabila cu produsele marcilor consacrate, dar avand in vedere volumul sump-ului as fi ajuns la sapa de lemn cu altceva ;) )

http://img521.imageshack.us/i/photo0114u.jpg/

4. Filtrarea DRY in detaliu. Nimic spectaculos. Un simplu burete grosier, pe care il pot scoate si spala linistit.

http://img215.imageshack.us/i/photo0116h.jpg/

5. Overflow-ul si returul. In mod normal nu este prevazut cu capac, dar am improvizat eu dintr-un capac de borcan si niste banda izolatoare, pt reducerea "clipocelii" care ma trimitea la toaleta in toiul noptii

http://img97.imageshack.us/i/photo0118t.jpg/

6. Reactorul DIY de CO2, alimentat de 2 bombe cu drojdie. Cred ca mi-ar mai trebui vreo 10 bombe si 5 reactoare sa dizolv suficient co2, avand in vedere KH-ul minunat din apa acestui oras. Am in vedere achizitionarea unui sistem de RO, dar momentan scriza ma apasa profund

http://img641.imageshack.us/i/photo0119g.jpg/

@minnardy ideea initiala era bazinul de cichlide, dar vroiam ceva imens. Aici a intervenit problema banilor si a spatiului disponibil, avand in vedere ca intr-un apartament cu 2 camere stau eu cu logodnica si cu mama In momentul in care ma voi muta la casa, am in vedere depasirea pragului psihologic de 1000L.

Imediat se incarca si pozele. Pana atunci sa va raspund la intrebari.

Cu praful nu am probleme. Nu este in cantitate sesizabila, iar cel care cade nu are nicio sansa in fata overflow-ului care indeplineste si functia de surface skimmer. In ceea ce priveste evaporarea, completez cam 3-4 litri la schimbul saptamanal, dar avand in vedere ca inca e destul de cald, mai mult ca sigur evaporarea se mai reduce. Oricum la GH de aproape 20, ce am de pierdut ?
Salutare. Ma numesc Raul Lintzmaier, am 21 ani, sunt student in anul 2 la biologie si sunt din Constanta. Acvaristica o am in sange de ani buni, dar deabia anul asta am apucat sa o reiau dupa o pauza de 2 ani pe care a trebuit sa o iau din motive personale. Ajunsesem la 6 bazine intr-o camera de 12mp . Momentan am un bazin de 182L net open-top, iar ca si filtrare am un sump destul de generos de 64L, cu o pompa de 1000 l/h. Iluminarea consta intr-o lampa hang-on cu 4x39W T5. Ca si tuburi am 1x Tropical pink, 3 x Daylight. Bazinul beneficiaza de co2 din belsug din partea a 2 bombe cu drojdie inseriate, si un reactor artizanal cu sticla de 0,5l si powerhead, mai greu fiind cu dizolvarea in apa dat fiing minunatul KH care atinge uneori si 20 de grade. Ca si pesti, momentan am 4x Paracheirodon axelrodi, 9x Hemigrammus rhodostomus, 3x Ancistrus dolichopterus. Imi pare bine sa ne cunoastem. O zi buna tuturor.
 
Forum Index » Profile for djphazer » Messages posted by djphazer
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com