[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: danc
Forum Index » Profile for danc » Messages posted by danc
Message
In puii mei
Astazi am intrat in posesia unui mini-kani 80, ce pot spune pana acum este ca intradevar este foarte silentios. Pompa deranjeaza putin estetic dar nu mai tare decat un filtru intern, ma gandesc totusi sa o mut in afara acvariului, din cate am inteles se poate si asa, insa nu cunosc eventualele riscuri (daca exista)...
Chiar ma gandeam la acel burete care as putea sa-l inlocuiesc cu 1l de siporax

Multumesc pt raspuns. O seara buna !
Stie cineva cum sunt aceste filtre: MINI KANI 80 si 120 ?



Am un acvariu de 84l si tare ma gandesc ca mi s-ar potrivi un astfel de filtru...ca si pret mi se pare super ok, insa nu stiu cat de durabil/eficient este...
la nevoie, ma pot misca foarte repede

Sa vedem cu mai putina lumina cum decurg lucrurile si cand ma gandesc ca eu aveam si un reflector pregatit
vereb wrote:Teoretic nu este nicio problema,neonul nu emana caldura ca un bec incandescent,
Ideea sa nu infasori strins pe tub ca sa mai elibereze caldura ori pe capete sa lasi mai lejer,mai poti face niste gauri in folie care este cu fata la capac.(cu fata din interiorul capacului)


Nu e strans pe tub, e chiar lejer, doar am lipit pe capete si la mijloc cu putin scoci sa nu se desfaca iar in partea dintre tub si capac am facut niste gauri...sper sa nu creeze probleme chiar si asa.
Aceeasi piatra care e mai sus plina de alge, azi cand am invelit tubul am vazut ca arata asa:

image

Ma gandesc sa fie crevetii "vinovati" sau dispare de la sine alga....
Am ales varianta mai simpla cu invelirea unui tub in folie de aluminiu. Nu dauneaza instalatiei si/sau tubului, sa se supra incalzeasca ?

image


Mi-ai dat de gandit, asta-i clar

Acvariul l-am setat pe 10 luna aceasta, iar la 2 zile dupa mine un prieten si-a setat acvariul, acelasi stil, acelasi tip de piatra si de pietris, plante, doar lumina diferita, in sensul ca alti producatori. Acvariul lui este un rio 180, cu ~150l apa, la care are 150W din 4 tuburi + 2 reflectoare pe 2 dintre ele si nu are nicio alga, decat ieri am vazut ceva urme slabe de alga verde pe o piatra...

Mai astept pana se finalizeaza ciclarea iar apoi voi vedea cum stau lucrurile, daca va fi la fel cu alga pe sticla, probabil voi renunta la un tub...oricum nu cred ca voi lasa mai mult de 6ore lumina aprinsa, prefer o perioada mai scurta de iluminare dar intensa de data aceasta.
22-23 grade este temperatura optima pt aceasta specie, sa nu lasi sa treaca de 24 (as zice eu) ca ai sa-i vezi anemici, constipati, nemiscati, iar in final... cu burta in sus

Asa cum a zis dogi si stalu, sunt foarte sensibili la temperatura ridicata, nu o tolereaza deloc, din pacate asa au murit ai mei, era si vara si aveam aproape 30grade in cub...din toamna pana in vara ar fi cea mai indicata perioada de crescut CRS.

Foarte frumos "tiger tooth"
Foarte interesant...si ca o mica paranteza, am si eu HC crescut emers initial, apoi introdus in acvariul meu care acum creste mult mai bine decat HC'ul care l-am primit dintr-un acvariu gata stabilizat. HC'ul primit submers l-am introdus cu o zi inainte fata de cel emers, si totusi...ma asteptam la o perioada de acomodare in ce-l privea pe cel emers.
Merci cristi386

Salut Radu,

Doar presupun ca e GDA, stiu doar ca e ca o pacla compacta atat pe sticla cat si pe pietre, se poate indeparta cu unghia si/sau o periuta de dinti, insa nu vreau sa intervin mecanic si asupra pietrelor, as vrea sa o fac sa dispara doar din fertilizare...
Din cate stiu eu, daca este GSA in acvariu, o alta alga nu se poate dezvolta, dar poate ma insel si e posibil sa fie ambele. Ceea ce spuneam eu ca am pe staurogyne este intradevar GSA doar ca e intr-o cantitate foarte mica, aproape nesemnificativa.

Red cherry nu am foarte multi in acest acvariu, ii tin intr-un acvariu mai mic, de acolo ii selectez pe cei mai decolorati si ii pun in acesta, in ideea ca poate reusesc o linie sakura, ma rog . As putea sa pun mai multi daca zici ca la tine au avut efect, oricum nu strica mai multi rcs...

Din pacate doar cu toate 4 tuburi pot merge aprinse (sau 3), sunt legate in serie si nu cred ca permite droserul alta varianta...nu ma pricep foarte mult la electrice dar chiar nu cred ca exista o alta posibilitate de iluminare pornind de la acest balast pe care l-am descris mai sus. Nu as vrea sa mai umblu la fire, m-am chinuit vreo 2 ore cu legatul caci era tare ciudata schema de pe balast
Am si un test permanent de ph de la JBL insa am renuntat la el, nu indica prea ok, adica imi ar?ta o culoare galbena ceea ce inseamna ca e prea mult co2 dizolvat in apa, iar daca faceam separat un test de ph/kh rezulta ca am prea putin co2 dizolvat in apa, asta dupa varianta tabelului kh/ph, dar nici nu stiu sincer care varianta e mai ok...poate imi recomanzi tu un test permanent care sa indice mai corect.
Folosesc filtru de tigara in loc de difuzor sau reactor, la acvariul meu nici nu am nevoie de altceva. Pestii suporta, oricum am inteles ca primele vietuitoare afectate de un ph scazut ar fi crevetii, iar asta ar rezulta din comportamentul lor.

Crezi ca ar fi lumina prea multa o problema de aici si aparitia acestor alge verzi ? Cum se face atunci ca la exact acelasi stil de aquascape, chiar cu 2 tipuri de plante doar, multi aquascaperi folosesc lumina intensa, de chiar 2W/l si cu tuburi T5 ?!

Sunt oarecum linistit, repet, de faptul ca plantele nu sunt afectate de nicio alga, sper sa ramana la fel !!!

Si merci de aprecieri Radule.
Merci de raspuns vereb.

Doar ieri am dozat 4ml, la sugestia unui prieten, stiam ca este prea mult insa tot am dozat, in ideea ca nu se poate intampla nimic rau si n-a murit niciun crevete. De regula dozez 2ml dupa aprinderea luminii. Posibil sa fie un dezechilibru intre anumiti parametrii, asa cum zici, poate amoniacul prea ridicat...ma gandesc, pentru ca au fost zile in care am avut nitritii la 0,2 ! Dar asta datorita faptului ca filtrul vechi intern s-a defectat si am fost nevoit sa cumpar altul nou...am stors eu buretele din cel vechi in cel nou,dar degeaba si la acest filtru fan2 ii lipseste filtrarea biologica, nu are decat un burete mare.

Legat de perioada de iluminare, am inceput de la 2 ore si am crescut treptat. Nu cred ca e prea multa lumina, adica 1W/l ... am vazut acvarii mult mult mai iluminate si nu aveau probleme cu algele.

Mai astept, mai urmaresc atent si va tin la curent cu evolutia...sper sa scap de alga asta, desi arata pietrele mai natural, nu-mi place deloc sa o vad pe sticla !!! Acum o razui, a doua zi e la loc.
Multumesc frumos pentru raspuns aurel.

Nu doream sugestii de reamenajare a setup'ului, l-am realizat asa pentru ca asa am dorit eu, ca tie ti-ar placea altfel sau lui x, sau y, asta e o alta chestiune. Vorbim aici de gusturi, m-am uitat peste acvariul tau si la fel, as putea sa-ti spun ca mai ai mult de lucru la el pana sa arate a stilul "dutch", caci vreau sa cred ca spre acel stil inclini.
Iar faptul ca nu stii care e rotala macandra dar totusi vorbesti de hardscape, apa de osmoza, kh....ma face sa cred ca: fie esti ironic, fie nu prea ai tu treaba cu acvaristica dar iti dai totusi cu parerea. Pietrele nu sunt calcaroase ! Nu folosesc apa de osmoza, nu am de ce, duritatea apei in Cluj-Napoca este foarte mica, deci o apa foarte moale (GH = 2).

Am deschis acest topic din doua motive:

1. Pentru a prezenta acest proiect care evident, este in dezvoltare, pe parcurs sunt convins ca vor mai aparea modificari, cum de altfel acea rotala macandra am pus-o acolo cu un scop, ca indicator al conditiilor din acvariu si nu pentru estetica.

2. Pentru a primi sfaturi, sugestii sau pur si simplu discutii din experientele celor care s-au confruntat cu aceasta alga: GDA (green dust algae). Poate gresesc eu in schema de fertilizare si/sau iluminare, poate ar fi indicat sa urmez un anumit protocol....nu stiu ce solutie sa urmez de aceea am nevoie de putin ajutor.

P.S: dupa ce scap de GDA putem discuta si despre hardscape'ul acvariului.
Salutare tuturor aquascaperilor si amatorilor de aquascape,

Cateva detalii despre acvariu si mai jos si pozele:

Acvariu 70x30x40 (84l, ~70net)
Capac facut la comanda
Lumina: 2x 18w Fluora, 1x 18w Osram 865 Daylight, 1x 18w Biolux 965, Total: 72W, 5ore pe zi. Balast Osram 3/4 x 18W QTIS
Filtru: AquaEl Fan2
Co2: ~2 bps
Flora: Acicularis, staurogyne, HC, lilaeopsis, rotala macandra, flame moss
Fauna: neoni rosii + albastri, rummy red nose, microrasbora galaxy, oto, creveti rcs

Pozele:
-inainte de alge
image

image

-dupa invazie
image
Partea "buna" e ca nu s-a dezvoltat decat pe pietre si sticla
image
image


Acest proiect a pornit de la dorinta de a creste cat mai mult HC in acvariu, astfel am considerat ca acest stil de aquascape s-ar potrivi cel mai bine. Acvariul este setat din data de 10, luna aceasta, nu vroiam sa pun inca poze decat atunci cand voi ajunge (daca) intr-un punct in care voi considera eu ca sunt multumit , insa am dat peste o problema, si anume, evident, algele. Nu am decat un singur tip de alga, (sau poate mai multe), eu am identificat-o ca fiind GDA insa nu sunt 100% sigur, s-a dezvoltat pe geam si decor (pietre), insa vad si urme de GSA pe cateva frunze de staurogyne....

Cateva detalii legate de fertilizare si parametrii apei de azi:

1ml pps pro inainte de aprinderea luminii

1ml micro la o ora dupa aprinderea luminii + 4ml easy carbo

seara la ora 20:

Fosfati : 0,2
Nitrati : 2
Nitriti : 0,1
Fier : 0
Ph : 6,7 (test facut la ora 20:00)
KH : 3
wow cat de mare e...chiar asa, ceva poze noi ???
Acum 4zile mi-am luat un aquael fan 2. Chiar nu scoate niciun zgomot, practic nu se aude nimic. Are un singur burete ca mediu filtrant...asta ar fi singurul minus.
returul se misca la 180grade, are si aerator inclus, si ce sa mai spun ca montarea si demontarea se face extrem de usor, ventuzele nu trebuiesc dezlipite de pe geam, chiar nu am mai vazut stilul asta de prindere la niciun alt filtru intern.
Glossostigma cred ca merge bine si fara Co2, insa cu conditia ca lumina sa fie de calitate.


LE: apropo de plante de gazon, recent am resetat acvariul si m-am hotarat sa merg pe HC in mare parte, insa de o saptamana tot caut si nu gasesc, astfel am luat un pot de lilaeopsis sa fie ceva planta acolo macar pentru start. Nu stiu mare lucru despre planta asta, insa voi vedea pe parcurs cum decurge.
Pana una alta, daca are cineva o portie de HC de vanzare......il rog sa-mi lase un pm.

Multumesc frumos si scuze domnului Radek pentru interventie.
Salut,

Eu mi-as face mai mult griji in privinta apei...albicioase, nu mi se pare normal, la un acvariu care e pornit de 2saptamani deja, ca apa sa fie albicioasa.
Acvariul care a trecut prin ceva incercari grele de-a lungul timpului, dar care acum arata impecabil si frumos.

Felicitari Timi.

L.E: am avut si eu pui de microrasbora galaxy, chiar inca de cand erau purici, le-am urmarit cresterea insa n-am observat sa prezinte zone de culoare galbena...
Pai da, asa rar cand mai intru ma mai delectez cu avatarele oamenilor, iar pe al tau n-am avut cum sa nu-l remarc, doar era fata in toata splendoarea ei

Numai bine.
 
Forum Index » Profile for danc » Messages posted by danc
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com