[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: tavimocanu
Forum Index » Profile for tavimocanu » Messages posted by tavimocanu
Message
alexiumihai wrote:Salutare,
Senzorul de jus, este util atunci cand acea camera in care sta skimmerul poate sa se goleasca.


Nota:"jus"= pe la mijloc, nu e nici jos nici sus
da, si eu vreau cutie cu intrerupator la cea pentru skimmer si la fel la cea pentru recirculanta, si as vrea sa le pozitionam intr-un spatiu cat mai accesibil, eventual montate pe perete, dar astea sunt detalii pe care le discutam la fata locului
alexiumihai wrote:
O ultima precizare: senzorii au cabluri de 30 cm, daca sunt situatii in care nivelul apei (de la senzor in sus) care depasesc 30cm, trebuie gasita o solutie pentru a izola acele fire.


pt mine e ok,
si imi plac casetele alea de la connex ;)
mihai2000 wrote:pentru cutie se poate alege asta http://conexelectronic.ro/produs.php?id=36491 sau pentru cei mai pretentiosi http://conexelectronic.ro/produse.php?id=7

@alexiumihai Ce se intampla daca nivelul apei superior al apei valureste ? Nu cumva iti da impulsuri in releu si porneste/opreste pompa la interval de 1-2 sec ?
Te intreb pentru ca acelasi tip de montaj l-am realizat pentru autocompletare directa in acvariu dar datorita faptului ca exista "valuri" la suprafata apei nu l-am putut folosi. Tacanea releul ca naiba
Nu ma refer la autocompletare in sump ci direct in acvariu


ba poti sa te referi si la autocompletarea in sump, eu am problema asta si pot spune clar ca exista un nivel de "rezonanta" in care pur si simplu apa la mine incepe sa se incline la 1-2 secunde si actioneaza senzorul intermitent. Solutia a fost sa gasesc un alt nivel la care nu se intampla rezonanta asta (fenomenul apare datorita curgerii inspre camera de recirculare a apei din doua directii - refugiu si camera filtrelor, recirculanta aflandu-se intre ele.

tavimocanu wrote:Te astept cu drag,
Sa-ti alegi un frag.

alexiumihai wrote:La capitolul cutie, se poate bricola ceva din komatex negru, dar creste pretul manoperei cu inca un frag .


Te astept cu drag,
Sa-ti alegi 2xfrag.
Te astept cu drag,
Sa-ti alegi un frag.
Acvaristul e poet,
Face versuri la closet.
koala wrote:De ce 'reaku n-ar fi utila o protectie a aparaturii in caz de electricity failure?... nu tre' sa fii mare specialist, pana si eu imi dau seama ca e bine sa ai "spatele asigurat" in caz de orice fel de pana... da' nu ma mai mira nimic, am vazut/citit multe si nu vreau sa comentez.


Nu era vorba de electricity failure, acolo subiectul a avut o solutie OK, si anume un releu care sa porneasca mai tarziu skimmerul, dupa ce apuca recirculanta sa scada din nivelul apei din sump ridicandu-l in display pana la nivelul normal. Problema e ca uneori, skimmerul refuleaza (din diverse motive: prost setat, prost calitativ, se infunda pompa, etc), iar eu nu sunt adeptul recipientului auxiliar lasat in permanenta conectat la skimmer si nici a skimmarii umede care m-ar fi scapat de unele situatii neplacute.

Cred ca solutia cea mai buna e:
- protectie la recirculanta pt nivel prea scazut in camera recirculantei
- si protectie la recipient plin pt skimmer
..aplicabila pefect cel putin in cazul meu.

si un link interesant:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=K0H-ViwUOyU
mosu wrote:
Acelasi lucru si pentru cazul in care nivelul e prea mic (stop sa nu se arda priza). Asta din urma ar putea fi mai greu de facut pentru ca la oprirea skimmerului apa din el (care e ridicata in coloana) revine in sump deci creste un pic nivelul. S-ar putea face astfel un ciclu de opriri-porniri.


Pai apa din skimmer nu prea conteaza, ci cea din sump, dar aia trebuie sa nu scada niciodata daca iti functioneaza autocompletarea. Binenteles poate fi facuta si o protectie la autocompletare dar asta tre sa taie inclusiv recircularea care s-ar putea sa ajunga sa mearga in gol la un moment dat (oricum primul scade nivelul din camera recirculantei, right?).

Am deschis subiectul asta mai demult pe un forum de marine si mai multi mi-au spus ca nu prea este util dar mai tarziu am aflat ca multe din skimmerele mai noi si mai scumpe (cele pentru acvarii mai mari) au deja astfel de protectii, inclusiv protectia pentru prea-plinul paharului care deasemenea opreste skimmarea (e de preferat o skimmare oprita in locul unei refulari a recipientului cu mizerie).

Oricum sper si eu ca cineva mai pasionat de bricolaje sa ia initiativa de a produce "in serie" asa ceva si ma inscriu si eu pe lista doritorilor mai ne-priceputi si mai lenesi care doresc o solutie integrata (platesc manopera + consumabilele se intelege).[u]
elven wrote:..M-am intepat un pic la deget si am bagat mana in apa. Simteam o intepatura asa furnicatura. Am stat cu mana in apa si in acest timp am pus pe cineva sa scoata din echipamente si pe masura ce le scotea scadea intensitatea curentului prin mana mea....simteam....


ambaleaza bine degetu ala si pune-l pe autocar catre bucuresti ca vreau si eu sa testez curentul electric din acvariul meu
elven wrote:Ma declar total nemultumit de felul in care evolueaza acvariul in ultima perioada.

Dupa ce am lecturat tot mesajul tau mi se pare ca asta e cea mai mare problema
elven wrote:
Am diatomee la greu pe nisip, alga verzuie pe anumite zone ale pietrelor, ba mai mult a inceput sa apara si niste macro alga in cantitati mici ce-i drept si inca un tip de alga gen mazga pe pietre pe care n-o mananca nimeni ...oricum nu am un Clean up crew asa mare incat sa se ocupe de ea.

Pai era firesc sa apara si perioada diatomeelor.. o sa treaca daca dai cu lumina mai putina in ele, dar tu probabil esti tentat sa pui luminile cele noi la treaba
elven wrote:
Restul coralilor au niste culori excelente vii, si forma sanatoasa insa la capitolul crestere nu ma declar multumit mai ales in conditiile de lumina noua:
2xaquablue ATI + Coral plus+Blue plus puse pe 2 lampi hagen de total 4x39W (la inaltime coloana de lichid 40cm) si volum de 200L

Pai ai avut cam multe schimbari in ultimul timp si coralii au nevoie de adaptare.. Daca au forma sanatoasa si culori vii excelente nu mi-as face probleme.

elven wrote:1x pe zi NLS marine formula flakes pt pesti

eu am renuntat la astia cica ar baga fosfati mai multi decat alte produse
elven wrote:Dozez in sistemul ATO bicarb de sodiu. (conform consumului)

asta nu prea o inteleg. ATO baga cat e nevoie, iar nevoile pot diferi de la o zi la alta in functie de umiditatea din camera, de aerisire, de modul in care te joci tu cu pompele, etc.. "dozarea" prin ATO nu e ceva tocmai controlat..
elven wrote:Bazinul nu s-a maturizat inca si e instabil.

Daca ai problemele despre care vorbesti cu algele, da.
koala wrote:Cum reaku?
Din ceea ce am citit eu, se pare ca iepurii astia de mare (sea hare) elimina o toxina a naibii de nasoala in momentul in care sunt atacati... asta e apararea lor.


asa este !
toxina a inceput sa iasa din el si se pare ca l-am extras la timp de acolo, a fost una din primele mele aventuri cand aveam Boyu abia ciclat
nasariusii sunt cunoscuti a manca de vii animale in momentul in care ele au ceva probleme.. nu neaparat probleme vizibile!

la mine au napadit pe un sea hare care traia dar nu se mai misca decat extrem de incet, i-am prins pe vreo 4 calare pe el si eu zic ca nu era ceva genul gang-bang
elven wrote:
melcul si-a primit pedeapsa fiind scos si strivit. nu mi se pare normal un comportament ca asta din partea acestor melci, mai am 3 si voi renunta la ei.


foarte inteligenta masura ai luat, acum cred ca s-a invatat minte..
DSB avem in refugiu dar ma gandeam ca o problemutza poate fi si la display chiar daca nu e el deep-deep. Merci pt "insights" ;)

Fraierul imi pune nervii la incercare si ii mai dau inca 7.. ba nu uite ii mai dau zece zile, hai pana la sfarsitul saptamanii viitoare si daca nu se hotaraste sa isi vada de treaba il dau spre adoptie contra cost binenteles .
Eu tocmai am adaugat zilele trecute IN DISPLAY doi saci de nisip viu peste cel existent, FARA sa curat nisipul vechi (de lene!). Practic am ascuns gunoiul sub pres, stiu! Avand in vedere ca nu am adaugat totusi mai mult de 3 cm in inaltime (si am pus numai in partea din fata, unde mi s-a parut mie ca e nevoie) si ca am doua stelute sand-shifting si vreo 10 nassariusi, sper ca nu voi avea probleme.. Prin geam se vad mici bule formate in substrat insa sper sa nu fie o problema prea mare... voi ce ziceti?
ceva nou?
koala wrote:Bah Dragos, ce sa zic... l-ai vazut cum arata, n-am putut sa ma abtin ...


Incearca sa ii explici pestelui tau ca vrei sa tii si cativa corali in acvariu. Uita-te bine in ochii lui si daca da din cap la sfarsit inseamna ca a inteles. Am vazut asta in filmul cu Nemo, deci functioneaza !

koala wrote:Apropos de pestii de card, eu prefer Anthiasii in locul Chromisilor..."[/i] - mosu zice ca Anthias-ii au gura foarte mica si ca nu se hranesc deloc ca lumea (cu mancare obisnuita)... si ca ar avea nevoie de mici rotiferi pe care sa-i haleasca... in cazul meu (incepator), Chromis-ii par mult mai indicati: pesti mai robusti, care mananca fara probleme orice tip de mancare.


Sunt diferente destule de la o specie la alta. Vineri am achizitionat 4 Anthias Squamipinnis foarte frumosi (insa nu foarte ieftini, e drept!, categoric mai scumpi decat chromisii ). Inca nu am gasit vreo mancare pe care sa nu o inghita CA DISPERATII, dar mai incerc, promit ! ). Iti spun doar care a fost experienta mea si daca vrei poti vedea si live! Poate am avut eu noroc (ca si cu mandarinul care manca artemia congelata inca din prima zi) dar adevarul este ca sunt exact in extrema cealalta: imi fac probleme pentru ceilalti pesti ca nu mai ajung la mancare din cauza anthiasilor ) !

Numai bine,
Tavi
Sandu wrote:
Intreb si eu...de ce preferi Amphiprionii si nu Premnas biaculeatus am vazut cateva varietati superbe?


Cumva Premnas-ul pe care ai incercat sa il prinzi in acvariul meu si experienta mea cu Premnasii care se cafteau te-au determinat sa nu ii iei in considerare?

Perechile de Premnas sunt intr-adevar greu de format si pe propria piele am vazut ca se si strica destul de usor, fara explicatii foarte clare, aparand batai care pot merge pana la moartea masculului (el e cel mic si batut in general).

Un alt motiv ar putea fi vreun junior care iti cere un Nemo ca ala din desene ! .. asta ar fi cazul meu acum .. iar Premnas-ul nu e tocmai "Nemo"

Apropos de pestii de card, eu prefer Anthiasii in locul Chromisilor. Am si dat avans acum pentru unii superbi roz cu galben (care si costa un pic mai mult ce-i drept..).

Cu Flavescens si Xanthurum .. vezi ca a avut Levi niste experiente care nu s-au soldat bine deloc.. Dar avand un bazin mai mare s-ar putea sa fie OK.

Numai bine,
Tavi
 
Forum Index » Profile for tavimocanu » Messages posted by tavimocanu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com