Message |
|
Ai PM.
|
 |
|
pomi wrote:Se poate folosi lejer si o bucata de teava din pvc, cu diametrul de 7-8cm. Nu cred ca are importanta daca este transparent sau nu, caci folia am lipit-o pe interior.
Nu te supara, diametrul tubului de PVC e de-ajuns de larg (7-8 cm) sau ai vrut sa zici "raza", mi-ai dat o idee si vreau sa cumpar ce trebuie. Si inca ceva, ce folie ai folosit? Si inca ceva  , am vazut ca vrei sa plantezi elocharis parvula si ai luat 2X965 de 18 W, eu vreau sa-mi pun niste elocharis vivipara intr-un acvariu asemanator, ce crezi e suficienta lumina e prea multa/putina? Scuze ca ti-am poluat topicul! Multumesc!
|
 |
|
Cred ca cel mai bun raspuns pentru problema ta ar fi un test permanent de CO2, asa vei sti cat de mult CO2 se dizolva in apa si poti actiona adecvat in asa fel incat guppyta (mie mi se pare ca mai degraba e black molly) sa nu mai fie stresata.
Cat despre problema cu inchisul gazului pe perioada cat nu-l folosesti poti achizitiona un robinet ca acesta : http://www.pepika.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/507-fittinguri/5389-robinet-de-aer-resun-acv---o2.html , nu stiu daca e bine totusi sa inchizi gazul, se poate sa ai ghinion si sa fac poc. Eu doar scot furtunelul din valva antiretur si las bomba pe timpul noptii in baie.
|
 |
|
alexflorin24 wrote:Buna,
sunt Alex si ma bucur ca m-am inscris pe acest site. Sper sa gasesc cativa parteneri de discutii si intr-o buna zi SPER sa pot si eu ajuta pe altii asa cum o fac foarte bine unii aici.
Abia am achizitionat un acvariu cu pesti si as dori sa il descriu putin undeva((dar unde?)) ca sa vedem daca lipseste ceva.
Pe curand si astept cate un raspuns de la persoane amabile
Alex
Bine ai venit!
Auzi da' al cui esti taica tu din Germania?  (sper ca nu te-am suparat)
Pai unde sa-ti prezinti mai bine acvariul daca nu la "Despre noi"? Asa ca da-i bataie! 
|
 |
|
alexacv wrote:Bun venit.
La cat oxigen se vede in pozele alea, cam degeaba ai bomba
Dar pe de alta parte, pare frumos si sanatos.
Sustin acelasi lucru, scoate aerul, nu ai nevoie la cat de plantat e acvariul.
|
 |
|
Bine-ai venit frate!  Nu mai speram sa gasec pe cineva de acasa pe aici.
Ape limpezi si pesti sanatosi!
|
 |
|
alber wrote:Am vazut Eleocharis vivipara la Reef, astazi.
Mda, am vazut oferta de la Reef dar nu ma prea multumeste pretul. Cu tot cu transport (doar prin curier) ajung la un preeet.....
Speram sa gasesc pe forum mai ieftin, am mai cumparat de pe forum plante foarte furmoase mult sub preturile din petshop-uri.
Oricum, multumesc frumos!
|
 |
|
Inca mai sper  . Chiar nu are nimeni plantele astea?
|
 |
|
Vreau eu Eleocharis vivipara daca se poate.
|
 |
|
Rog un admin. sa bage in titlul topicului si vallisneria, fiind ajunul lui Mos' Nicolae poate s-o mili (contra-cost bineinteles) si de mine un cultivator de iarba  .
Multumesc!
|
 |
|
 Hmmm, daca tot suntem intr-un brainstorming pe "marginea" gelatinei, am o nedumerire. Daca se pune zaharul nedizolvat in apa, la bomba fara gelatina, nu cumva se obtine acelasi efect ca si in cazul gelatinei? Nu cumva drojdia va consuma la fel de constant zaharul si va produce, tot la fel de constant, CO2 fara sa mai faca slalom printre "moleculele" de gelatina? Asta daca nu se dizolva zaharul in apa intre timp  . A incercat cineva?
|
 |
|
Mai sunt interesat si de valisneria, toate subspeciile mai putin americana ''mini twister'' .
|
 |
|
fabrini wrote:Pentru Alex: e mai greu prin posta, mai ales pt ca maine e inchisa posta iar dupa aceea o sa fiu plecata din tara putin. Verific maine si iti raspund.
O seara placuta
OK, multumesc!
|
 |
|
Vreau eu valisneria, poti trimite prin posta?
|
 |
|
Cumpar eleocharis acicularis si eleocharis vivpara.
|
 |
|
alexnbv wrote:Multumesc pentru raspuns.
Daca nu folosesc gelatina ce dezavantaje pot avea? As vrea sa pun doar zahar fin si drojdie in sticla JBL.
Din cate am vazut majoritatea celor de pe forum folosesc reteta cu gelatina, dar eu nu am cum sa fac tot acel proces de preparare deoarece acvariul este la birou......n-am cum sa incalzesc....sa bag la frigider samd. Ma gandesc sa pun simplu...zahar+drojdie. Exista dezavantaje daca nu folosesc gelatina?
Din ce am citit eu gelatina este pentru producerea cat mai constanta a CO2 cred ca daca folosesti doar apa+zahar+drojdie o sa ai o reactie intensa la inceput care o sa scada pe masura ce este consumat zaharul din apa, mai pe scurt la inceput o sa bage o gramada de bule pe secunda, iar mai la sfarsit o sa le cauti cu lumanarea  . Prepararea bombei o poti face acasa, o lasi pana dimineata la frigider, o iei cu tine cand pleci la servici si doar o montezi acolo. Nu cred ca iti ia mai mult de 5 minute daca iti pregatesti de acasa ce ai nevoie.  Numai bine pana ajungi cu ea la munca si incepe sa produca bule.
|
 |
|
 Uraaaa neritina si-a reveniiit! Din pacate nici o incercare de-a mea cu privire la ispitirea melcului cu tot felul de bunatati (castravete, varza, salata, tablete cu spirulina  ) nu a dat rezultat. Cred ca a fost vorba de perioada de acomodare cu noul acvariu. Nu cred sa fi fost vorba de hibernare pentru ca nu era fixata intr-un singur loc. Sper sa fi fost de folos aceasta informatie si altor colegi care patesc ce am patit eu.
Despre perioadele de hibernare la melcii de acvariu am gasit putine informatii pe internet, iar in articolul de pe site despre neritine nici nu se pomeneste de asa ceva, m-ar interesa daca stie cineva, mai multe informatii despre hibernarea melcilor, care este scopul sau motivul pentru care aceasta se manifesta. Multumesc!
Ape limpezi!
|
 |
|
faragesturi wrote:....Am un acvariu de 100 l in care am destul de multe specii combinate, spun eu ca am ghiveci: am vreo 14 neoni, 9 guppy , 2 carasi, 2 xipho, 2 molii, 1 sanitar alb si doi scalari, voi ce ziceti de ghiveciul meu? ii prea ghiveci sau ii okey?......
Mersi ashtept pareri si sugestii 
Ai pesti cam de vreo 3 acvarii de 100 litri (nu 1 de 300 litri)  . Mai triaza-i ca e pacat.
 si ape limpezi!
|
 |
|
Pai mai pe scurt, i-am dat drumul in acvariu, s-a duuus inceeet pana la mijlocul apei, apoi tusti la suprafata, i-am dat un impuls cu minciogul dupa care s-a dus pana la fund (am aranjat-o mi-am zis) apoi iar tusti afara si tot asa de vreo 5-6 ori  . Pana la urma cred ca a obosit, eu nu  a picat la fundul apei in sfarsit.
Din pacate melcul ori e carnivor  ori....  . O sa o scot acum, e deja de o ora si ceva langa el si nimic.
|
 |
|
Am bagat o felie de castravete, ce-am patit pana sa o fac sa se scufundeeee........
Acum astept. Multumesc !
|
 |
|