[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aLLLx
Forum Index » Profile for aLLLx » Messages posted by aLLLx
Message
Dupa parerea mea un card de 15-20 microrasbora galaxy ar fi cel mai potrivit pentru bazinul tau, cu conditia sa mai imbogatesti decorul.
P.S. Piatra nu este cumva calcaroasa?
Vreau sa construiesc un acvariu de 120 litri (61x44x44) din sticla de 6 mm si m-am gandit sa confectionez si un filtru extern pentru el. As dori sa dau doua gauri la baza acvariului pentru turul si returul filtrului ca in figura:
http://img69.imageshack.us/f/clipboard01iqi.jpg/
Intrebarea este daca exista pericolul ca fundul acvariului sa cedeze in timp?
Multumesc!
Jack Dempsey wrote:vand acvariu: inaltime =70 cm, adancime= 44 cm, lungime= 102cm. geam de 10 mm, fara mas? suport. Pret: 100 ron zona Tineretului.

Jack Dempsey wrote:
Jack Dempsey wrote:vand acvariu: inaltime =70 cm, adancime= 44 cm, lungime= 102cm. geam de 10 mm, fara masa suport. Pret: 200 ron zona Tineretului.
total: 314 Litri

Pana la urma care este pretul?
Multumesc pentru ajutor!
Ape limpezi tuturor!
Din ce am citit am inteles ca o temperatura de culoare de 3000 k este cea mai potrivita pentru cresterea plantelor. Ca atare pot folosi un neon 827 pentru plantele mele sau trebuie strict 830? Ma intereseaza doar necesitatile plantelor.
Multumesc!
Oana wrote: ...cred ca ai cam facut ciorbita acolo desi partea buna este ca nu ai adus si niste carasi....Nu ai scris cate bucati din fiecare specie ai.

Cred ca cea mai nepotrivita combinatie este betta+scalari, daca mai erau si carasi ar fi fost intradevar . Vanzatorii astia chiar nu mai au nici o urma de omenie. smilie
mihaitza74 wrote:Pe cei carora le prisoseste vallisneria nana si vor sa vanda, ii rog sa ma anunte.

Multumesc!

Te rog frumos daca gasesti plantele si te convingi ca intradever sunt nana, da-mi te rog si mie un pm daca vrei si de unde ai cumparat.
Multumesc si scuze pentru poluare.
Crazy_Cipri wrote:Au ajuns 4 pui de guppy, am oprit filtru deoarece mi-e frica sa nu fie trasi, cat despre burete bolborositor, mi-e frica sa nu ramana intre el si geam...
Scuze de triple dar nu vad butonul de edit

Porneste imediat filtrul! Filtrul nu se opreste niciodata.
Citeste cu atentie ce scrie aici: http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori si aici: http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati vei gasi astfel raspuns la cele mai multe dintre intrebarile tale.
Cred ca ar trebui facut sticky aici la incepatori, cu ocazia asta poate nu mai vedem betta impreuna cu neoni sau mai rau cu microrasbora galaxy, cum visam eu la inceputul acvaristicii .
Mai ai cumva vallisneria nana?
Priza la care-l alimentezi este in regula?
Ce fel de vallisneria ai? Daca e nana vreau si eu daca se poate. Multumesc!
Multumesc @Dolly, chiar acel topic m-a determinat sa incerc tratamentul cu metronidazol, dar nu prea ma-am lamurit in privinta efectelor adverse. Cel mai tare ma ingrijoreaza otto, ceilalti stiu ca sunt foarte rezistenti, mi-am facut practica de incepator cu ei si nu am pierdut nici unul. Stiu ca otto sunt cei mai sensibili la modificarile parametrilor apei, asta-i motivul ingrijorarii.
Deoarece am observat excremente filamentoase la pestisorii mei m-am decis sa incerc un tratament cu metronidazol, intrebarea mea este daca acest tratament poate avea efecte adverse negative asupra locatarilor acvariului meu: guppy, cory paleatus albino, ottocinclus, melci pomacea si neritina. Astept cu interes sfaturile voastre. Multumesc!
Iti urez si eu bun venit! Dupa cum vezi suntem "contarani"
In filtrele externe de fabrica suportul pentru bacterii sta asezat in sertare din ce am vazut eu pana acum si este un suport poros (siporax etc) nu cred ca pietricelele se comporta la fel mai ales daca trebuie desertate afara din filtru. Binenteles acum nu te opreste nimeni sa folosesti tot material filtrant, asta decizi singur . Totusi cred ca e mai usor sa scoti on dop decat sa te apuci sa demontezi tot filtrul .
Scuze dar cum cureti filtrul cand se acumuleaza mizerie in partea de jos? Scoti tot afara= pierderea bacteriilor nitrificatoare. Cred ca mai indicat in locul dopului din fundul filtrului ar fi o mufa cu un capac, astfel poti curata usor mizeria care se acumuleaza.
Multumesc in primul rand pentru lamuririle aduse asupra Kh, Gh, ph, aditie CO2, acestea urmand sa faca obiectul unui thread nou care astfel nu-si mai are rostul. Totusi am ramas in continuare cu o nelamurire in privinta debitului de apa care ar trebui sa treaca prin filtrul de carbune activ pentru a avea o eficienta cat mai mare si totodata ce cantitate de carbune trebuie sa folosesc avand in vedere ca doresc sa il inlocuiesc la fiecare schimb de apa (daca e nevoie).
Claudiu Truta wrote:Probabil ca cea mai mare problema o ai cu KH si GH, iar filtrul activ nu te va ajuta in acest caz. Daca acesti parametri variaza, orice aditie de co2 devine imposibila

Intradevar KH si GH sunt o problema dar nu cea mai mare. Problema majora o reprezinta faptul ca bazinele uneia din surse sun la poalele unui deal cultivat cu pomi fructiferi si o parte cu padure,plus vreo cateva gospodarii, iar cand ploua, ninge, se topeste zapada toata apa de pe deal ajunge in bazine. Poate pare de domeniul SF-ului dar stiu despre ce vorbesc. Inchipuieste-ti ce ajunge in reteaua noastra de apa si cam ce tratamente sunt necetare pentru a transforma aceasta apa intr-una "potabila".
Claudiu Truta wrote:Orice actiune are o cauza si un efect. Care este motivul pentru care doresti sa montezi filtrul cu carbune activ si ce efect speri sa aiba acest lucru ?

Motivul pentru care doresc o filtrare cat mai buna este acela ca la noi in oras apa provine din mai multe surse, 3-4 (cu o calitate de la foarte proasta la foarte buna) care sunt conectate concomitent si/sau aleatoriu la retea, in functie de nivelul fiecareia in parte. Prin filtrarea cu carbune activ sper sa obtin o apa cat mai constanta ca si parameri, iar eu sa adaug micro, macro, CO2 etc. Nu-mi permit sa fac teste detaliate la fiecare schimb de apa astfel incat sa intervin asa cum trebuie de fiecare data.
 
Forum Index » Profile for aLLLx » Messages posted by aLLLx
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com