[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aLLLx
Forum Index » Profile for aLLLx » Messages posted by aLLLx
Message
djphazer wrote:Daca te referi la montarea unei carcase cu carbune activ pe conducta de apa ... da.. poate ajuta in neutralizarea diverselor "minuni" care ar putea ajunge in acvariu, numai sa te ingrijesti sa schimbi acel carbune regulat, altfel e frectie la piciorul mesei...

Ma refer la introducerea in vasul cu apa pentru schimb a unui filtru intern plin doar cu carbune activ, pe care sa-l las sa functioneze o perioada de timp inainte de a folosi apa. Intrebarea e cam cat trebuie sa functioneze acel filtru in bidonul cu apa? Binenteles ca voi schimba periodic si carbunele din filtru. Am un filtru intern de 200 litri/h, dac-l las sa zicem o ora intr-un butoi de 200 litri e OK, mai mult mai putin sau obtin acelasi rezultat cu montarea filtrului pe o derivatie la teava de apa rece pe care sa o folosesc doar pentru apa din acvariu(eventual la schimbul la picatura pentru un proiect mai... BIG pentru viitor)?
deltadunarii wrote:Pai daca il tii pornit z ore (sau timp, cum zici) in bidonul cu apa de schimb sau in acvariu tot apa aia e. Compromisa, dupa parerea mea.

Nu inteleg de ce ar fi compromisa apa din moment ce fertilizarea (micro+macro+CO2) o voi face in mod normal in acvariu?
Nu ma refeream la folosirea carbunelui activ in filtrul din acvariu, stiu ca acest lucru este contraindicat tocmai pentru rezultatele negative asupra nutrientilor pentru plante. Eu vreau sa folosesc filtrul cu carbune activ doar pentru apa care urmeaza sa o pun la schimbul saptamanal de apa, apa curata pentru schimb pusa la declorinat.
Daca folosec un filtru de carbune activ pentru filtrarea in prealabil a apei pentru schimbul regulat pot spera ca voi obtine o calitate a apei mai buna? Daca da atunci cam cat timp trebuie sa tin pornit filtrul cu carbune activ in apa de schimb?
scificuss wrote:La SiporaxMini ai 270g/500ml iar la Siporax normal ai 290g/l . Daca zici ca vrei sa iei pentru un acvariu mare iti recomand siporaxul normal, inelele sinterizate. Discutia e lunga, parerile sunt impartite, etc.

Multumesc, acest raspuns il asteptam. In prima faza acvariul va fi de 120 litri, iar cel de 200 litri este un proiect ceva mai indepartat, voi opta acum pentru siporax mini 1 litru urmand sa completez cu inca 3 litri inele pentru cel de 200, acesta din urma fiind destinat africanilor.
bobesku wrote:Pai si daca-ti ramane....... .

Pai si daca nu-mi ajunge, ce fac, injur si mai dau iar 20 ron pe transport pentru inca o mana de "pietricele"? Ma gandisem la 3-4 litri de filtrare biologica (am in plan un "tanc" de 200 litri), deci chiar nu am idee cate g/l.
bobesku wrote:
PS Gurile rele spun ca JBL Sintomec ar fi mai bun. Eu am Sintomec si sunt multumit, dar si de Siporax am auzit lucruri bune.

Despre sintomec nu prea am gasit multe, nu stiu....
Eu ma refeream la gramajul unei cantitati de 1 litru de siporax nu la cati litri de apa --> cati de siporax.
Ca sa fiu mai bine inteles, siporax mini se gaseste doar la gramaj (35, 270g), vreau sa iau in asa fel incat sa intre in filtru atat cat trebuie, nici sa-mi ramana prea mult dar nici sa nu ma trezesc ca mai trebuie sa cumpar.
Multumesc!
Am inteles ca siporax-ul este cel mai indicat pentru filtrarea biologica si vreau sa-l incerc si eu. Stie cineva cam cate grame de siporax mini intra intr-un litru? Vreau varianta mini pentru ca am senzatia ca incape mai mult decat inelele.
coz007 wrote:In 0,7 l de apa am dizolvat 1 lingurita de drojdie uscata.

Cred ca drojdia uscata e vinovata pentru spume, mai indicata e drojdia proaspata.
Esti sigur ca ai vrut sa zici "acvariu de saizeci de litri"? Eu nu cred ca pot incapea toti pestii enumerati de tine intr-un acvariu de 60 de litri.
O sugestie daca-mi permiti: umple acvariul cu apa pana aproape de marginea superioara, pestii vor fi mai multumiti si va arata mult mai bine. Spor la ciclat si ape limpezi!
sannyalex wrote:... as vrea sa incep cu stangu nu cu dreptu

De ce ai vrea asta, esti stangaci?
Florapolul se descompune, vorbesc din experienta proprie, are acea textura granulata doar in forma uscata, despre Aquabasis nu stiu sa-ti spun nimic dar banuiesc ca e la fel. Aceste substraturi, conform indicatiilor producatorului se asaza pe fundul acvariului sau se amesteca cu pietris (Florapol-ul) peste care se asaza un strat de pietris inert, Manado etc
isahori wrote:.....Al treilea s-a repezit in sus parca a luat o gura de aer si apoi s-a lasta usor catre fund.

Daca pestele ar avea probleme la vezica inotatoare sau aerofagie i-ar fi aproape imposibil sa faca ce a ne-a spus isahori mai sus.
Am un cory (albino) care a vut aceleasi simptome cu exceptia ca al meu in momentul aprinerii luminii isi relua activitatea normala, la inceput la fel am crezut si eu ca e bolnav dar deja au trecut 3 luni si nu s-a intamplat nimic, chiar a crescut si e cel mai mare. Acum nu se mai comporta asa, revenirea la comportamentul normal am observat-o in momentul in care am inceput aditia de CO2 dar in acelasi timp am inceput sa folosesc si mancare granule, acestea se scufunda pe masura ce se imbiba cu apa si se depun pe fundul acvariului, locul obisnuit de hranire al sanitarilor, inainte foloseam ca hrana doar fulgi. Totusi cred ca mancarea este cauza pentru ca al meu statea doar in interiorul hranitoarei plutitoare pe care o am. Se pare ca si printre pesti ca si printre oameni sunt unii care sunt mai pofticiosi de fel.
djphazer wrote:Si va ramane reglajul stabil... aproape 3 secunde .

Dca in bomba presiunea va fi suficient de mare cred ca reglajul va fi stabil mult mai mult decat ...3 secunde, sunt destui care folosesc o singura butelie de CO2 pentru mai multe acvarii, binenteles asta nu inseaman ca trebie sa ai in bomba presiunea care exista intr-o butelie de CO2. Oricum poate incerca, ce are de pierdut?
djphazer wrote:.... Asta pana cand imi voi construi eu casa in functie de acvariu... nu acvariu in functie de casa .

Vad ca mai sunt si altii cu aceiasi fluturasi (pardon, pestisori) ca si mine, trebuie sa-i arat si sotiei, sa nu mai spuna ca dintre toti acvaristii eu sunt cel mai nebun.
Eu cred ca daca in loc de unu vei pune doua robinete, cate unul pe fiecare ramura dupa "T", vei putea regla presiunea pe fiecare acvariu in parte dupa cum doresti, folosind doar o bomba.
Trebuie drojdie proaspata, poti pune si din cea uscata dar o sa faca spume si exista riscul sa te trezesti cu apa din acvariu amestecata cu drojdie. Drojdia (eu folosesc deobicei 1/2 de lingurita proaspata) trebuie dizolvata inainte impreuna cu o lingurita de zahar intr-o ceasca de apa calduta (calduta nu fierbinte), dupa care se toarna peste gelatina din sticla. Degajarea de CO2 porneste cam in 2 ore, depinde si de temperatura la care este tinut amestecul (drojdie+gelatina).Sa nu amesteci drojdia cu gelatina ca o sa-ti iasa o ciorba de toata frumusetea.
Multumita colegului nostru Claudiu Truta (caruia ii multumesc inca odata) elocharis iese din schema, ramane vallisneria.
 
Forum Index » Profile for aLLLx » Messages posted by aLLLx
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com