[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: luckyyou
Forum Index » Profile for luckyyou » Messages posted by luckyyou

Am un acvariu de 150 de litri, cu neon, cu filtru, (pe perioada verii am scos incalzitorul), , Anubias, radacina de vita de vie. (nu luata de mine, ci cumparata de la magazin)
Am avut pana acum: 4 gurami (3 de cca 3 cm, unul mic de ca 1,5 cm), 2 carasi (erau trei dar stiam ca unul va muri pentru ca era bolnav am mai luat unul), un ancitrus.
- saptamana trecuta am gasit un gurami mort. Fara sa dea semne, fara rani, pur si simplu a fost un soc cand l-am vazut mort
- dupa doua zile a murit si celalalt

Acum mai am un gurami de 3 cm, un gurami mic de 1,5 cm, un ancitrus, un caras de cca 5 cm, si unul mai mititel de cca 2,5 (marimile sunt cu tot cu coada).

Azi cand ma uitam la ei, carasul mitiel a inotat pana la suprafata apei, a luat o gura de apa si de atunci atata i-a fost. Acum nu mai are echilibru, sta mereu cu burta in sus si uitandu-ma atenta am vazut ca are burtica cam umflata pentru marimea lui. In acvariu sunt 22 grade. Se poate imbolnavi sa brusc de la o secunda la alta? Pana acum nu avea nimic, era zglobiu iar acum nu mai are echilibru.

Trebuie sa recunosc ca nu am mai schimbat din apa de vreo luna si ceva. De vreo 2 saptamani ma tot chinui sa le schimb putin din apa, dar ploua in continuu. (sunt din Brasov). ceva idei? Prezicez ca apa este foarte limpede, am acvariul de mai bine de un an si ceva si in acest acvariu in afara de decesele celor doi gurami si a carasului bolnav nu am mai pierdut niciun peste. Aum carasul bolnav sta cu burta in sus si din cand in cand se agita foarte tare incercand sa isi recapete echilibrul.

In afara de problema cu acvariul acesta, mai am probleme cu unul.
- acvariu de 60 l
- filtru
- incalzitor reglat pe 24 pentru a fi cca 25 de grade (se mai incalzeste si de la aerul din camera)
- Populatie: acum 13 neoni (cca 1,5 cm cei mai mari), 2 cory, 2 botia (am avut acvariul plin de melci si ei i-au pus la respect), un ancitrus.

Acvariul asta este foarte greu de tinut sub control. Erau 16 neoni, au ramas 13, erau 2 ancitrusi a ramas 1.

- am plante naturale, subtrat de nisip si pietris, acvariul este pe partea cu geamul, langa geam, asadar nu este in lumina directa a soarelui (si oricum camera in care este, nu este vizitata prea mult de soare din cauza unui pom din fata).

De ce imi mor pestii aici, de ce nu pot sa "stabilizez" si acest acvariu?

Cu cel mare nu am avut probleme: apa frumoasa, plantele ca de revista (anubias), fara alge fara nimic, in acvariul mic imi mor pestii, pe plante (am printre altele si anubias) creste o alga neagra care este foarte greu de desprins....

Ajutati-ma cu un sfat sau puneti-mi intrebari aditionale. Nu mai stiu ce sa fac. Acvariul mic este ciclat ca la carte, lasat sa mearga cu toate cele o saptamana, apoi bagat un peste, mai stat cateva zile, si apoi populat. Acvariul mic are si el cca 8-9 luni, timp in care o data s-a deciclat si a trebuit sa arunc tot din el si sa o iau de la inceput.
- am probleme cu algele (de aceea am adus ancitrusul din acvariul celalalt aici, dar e cam lenes si nu face treaba)
- pe pietris se formeaza o pojghita, ca o mazga

Astept cu ineteres parerile voastre
apropo de asta, am "avut"/ "am 5 guppy in acvariul mare, cu 2 carasi, acum mai sunt doar 3. este posibil sa ii fi papat carasii? intr-adevar compatibilitatea gupy si caras nu am verificat-o, este poate singura data cand am cumparat un peste fara sa fi vindecat compatibilitatea. In acel acvariu am si pietre si buturuga, plante, si este posibil sa nu ii vad, dar nici foarte plantat/ incarcat nu este acvariul. Asadar sa inteleg ca ar fi putut sa se fi infruptat din ei?

Imi recomanzi ca e mai ok sa ii tin pe micutii neoni pentru cateva zile in acvariul acela de 10 L alaturi de 2 moli, un beta si un ancistrus? Nu este totusi chiar prea mult fie si pentru cateva zile? Mii de multumiri pentru ajutor.
Multumesc frumos Albert. Azi cand am vazut din nou cum arata acvariu, asa mi s-au pus piticii de i-am luat pe neoni si i-am varat in acvariul mare, si pe moliute si betta in cel de 10 L. Maine vreau sa spal pietrisul bine si sa curat peretii acvariului, sa pun pietricelele cu plantele in apa si sa il las asa cateva zile sa vedem cum este. O sa pun si mancare in acvariul asta si o sa vad daca mai apar acele probleme pe plante. Dupa cateva zile as vrea sa reintoduc pestii pe rand. Dar o sa ii am pe carasi sub supraveghere sa vad daca apar cu aripioare ciupite. Mi-a fost mila sa ii tin pe neoni, fie si pentu cateva zile, intr-un acvariu de 10 litri impreuna cu 2 molii, betta si un ancistrus. Daca mai ai ceva idei, astept mailuri de la tine si de la oricine doreste sa ma ajute cu un sfat.
Vin cu o lamurire: Poate nu m-am exprimat foarte clar. Imaginati-va ca deasupra pietrisului ati avea o folie, si cand puneti mancare sau pestii mai fac si ei treaba lor in apa, totul cade si ramane pe folie, nu intra in pietris.... Ma gandesc ca starea moliei poate are de a face cu asta
Inainte de toate trebuie sa precizez ca mai am un acvariu de 160 de litri care este superb, fara probleme, plante ok, pesti ok. Insa probabil am facut ceva gafe cu acvariu mic.

Datele problemei:
acvariu de 65 de litri, cu incalzitor, aerator si filtru
lumina (bec mat mai slab ca intensitate) de dimineata de pe la 8 pana seara pe la 10
Populatie: 10 neoni, 2 molly, 1 ancistrus, 1 betta
Plante: 3 anubias (era mai plantat dar le-am aruncat pe restul considerandu-le "vinovate" pentru dezstrul din acvariu)
Decor: 1/2 de coaja de nuca cocos (fiarta, curata etc)
Localizare acvariu: pe peretele cu geamul, sub nivelul geamului (deasupra acvariului este perete), asadar lumina directa nu este.

Problema: "chestie" neagra pe narginea frunzelor, "fire" putin mai groase decat firul de par, care se intinde intre frunzele florilor...., mazga pe pietris (ca un mucegai, ca o panza).

Azi am gasit pe fundul apei un ancistrus mort. La o examinare atenta nu am gasit nimic suspect. Am examinat si pesti ceilalti si molia este extrem de slaba, asa pare. Molia care era grasuta si rotunjoara mai demult, este extrem de slaba, nu i se vede deloc burta, linia corpului este dreapta...

De mancat le dau TetraMin, o data pe zi cat pot manca in 2-3 minute. Pe fundul acvariului este foarte multa mizerie, sunt "bucati" intregi de mancare amestecata cu "treaba mare", cel putin asa arata.

Filtrul pare ca face fata, insa ceva se intampla, mizerile nu mai patrund in pietris, ca in acvariul celalalt, din cauza la mazga aceea, ci raman la suprafata pietrisului.

Scuze daca nu am postat bine acest topic, insa am dat toate aceste detalii pentru ca poate are legatura cu moliuta mea ea bolnava.

M-am gandit sa iau neonii sa ii mut provizoriu in acvariul celalalt (cu carasi, care insa stau la 25 de grade), pe molly si pe betan intr-un acvariu carantina de 10 L si sa spal pietrisul, peretii, florile, sa il reciclez si sa ii mut..... Voi ce ziceti?
Le dau de mancare o data pe zi. Intr-adevar le-am dat mai multi fulgi decat alte chestii, dar l-am trecut pe mazare acum. Ceea ce ma ingrijora era totusi lipsa solzilor. Dar de doua zile imi pare mai ok. Probleme cu directia a avut de cand l-am luat, dragul de el....
Datele problemei:
- acvariu 160 litri
- populatie: 3 gurami (cca 2 cm), 2 cory (1 cm si putin), 2 carasi voal (unul auriu de cca 4,5-5 cm, unul mai pricajit, de cca 3 cm)
- filtru Eheim, 2 bile cu "bulbuci" , incalzitor (21 grade), termometru
- 2 plante: Anubias si inca una cu frunzele lunguiete care a rezistat

Problema:

Caraselul pricajit a fost ultra sensibil de la inceput. De cand l-am luat innota pe o parte, dar era foarte vioi. Nu innota mereu pe o parte, uneori, apoi iara se redresa etc. A stat cca 1 luna si jumatate intr-un acvariu micut, pana am ciclat acvariul mare. A fost ok acolo, pentru ca erau si ei micuti. Apoi l-a stresat o molie, si iara a inceput sa intoate nervos pe o parte. Cca o zi nu s-a mai ridicat de pe fundul acvariului. Am indepartat molia din acel acvariu si dupa o zi si-a revenit. Apoi a avut fungus, i-am facut tratament si s-a vindecat. Acum cca doua zile un guramior mai "sportiv" s-a luat dupa carasei (fara a-i ataca). De atunci parca stresatul meu de caras din nou se comporta extrem de ciudat. innoata pe o parte, cu capul in jos, face tumbe suspecte..... Nu mi-ar fi atras atentia pentru ca de vreo 7-8 luni tot asa se comporta.... Dar acum am vazut ca din pacate i-au cazut solzii.... Nu mai are solzisori nici pe o parte, nici pe alta, decat foarte putini....

Cu ce sa incerc, ce sa fac? Ce tratament imi recomandati? Poate isi revine singur, dar totusi ma doare sa il vad asa. De mancat mananca, de ridicat la suprafata se ridica, asadar totul pare ok, dar mie mi se pare ca se chinuie saracu.....
l-am izolat pe betan, insa mi se pare usor apatic. Va rog din suflet ajutati-ma cu sfaturi, poate totusi reusesc sa il salvez
intr-adevar pare trist. Bietul de el!!! Sunt din fire foarte optimista si de cand am cele doua acvarii mai "maricele" de 60 respectiv 150 de litri, nu am mai pierdut niciun peste. Multumesc din suflet, voi cauta detalii despre ce mi-ai zis tu. Sper doar sa nu se chinuie, sa nu fie ceva dureros pentru el. Nu arata mai bine decat acum cateva zile, dimpotriva mi se pare mai apatic. Ce este ciudat, sau poate doar s-a nimerit asa, neonashii din acelasi acvariu cu betanul sunt mereu in celalalt colt al acvariului. Betta nu a fost niciodta agresiv cu nimeni si niciun alt peste din acvariul meu nu a dat semne de agresivitate. Voi cauta detalii despre boala de care mi-ai spus.

Daca mai aveti ceva idei, va rog sa imi scrieti. Uitandu-ma cu atentie la burtica lui, parca este plina cu lichid, pare usor transparenta, spe sa ma intelegeti, Ma pun acum pe documentat.
cu tristet spun ca seamana cu burtica pestiocului bolnavior de dropsy de pe JBL Hospital online. Sa il izolez din acvariu sau sa incep un tratement in acvariu? convietuieste cu molly, cu neoni si cu 2 ancistrusi. eu o sa il las tot in acvariu si voi pune in acest acvaiu solutia ca doamne fereste sper sa nu mai fie si altul bolnavior si punand solutia de timpuriu poate il ajuta. nu am gasit nimic daca se poate transmite. precizez ca nu are popyeyes (ochii bulbucati, daca asta se refere).

salutare la toata suflarea iubitoare de peshtioci! m-am intors din concediu dupa o saptamana, timp in care de acvarii s-a ocupat un prieten, si iata ce am gasit.... in acvariul cel mic, de 63 de litri, betta convietuia pana de curand mai mult decat ok alaturi de doua molly (un moliutz si o molioaica) si cativa neonasi. acum betta este ca un balon. cum sunt molly-le balon, exact asa de umflat este si el. si molly-le imi par cam umflatzele.... sa fie oare doar din cauza mancarii, probabil prietenul nostru a dat pestilor prea multa mancare, sau mai exista si alte cauze? apa nu a fost murdara si de schimbare de apa amicul nostru nu s-a ocupat. Culorile lui betta sunt la fel ca pana acum, nu ii apar puncte sau semne de corp. inoata mai greu si parca trage intr-o parte, dar cred ca este din cauza burtii imense.

daca este ceva ce as putea remedia, pls spuneti-mi.

precizez ca mai am un acvariu de 150 L cu 2 carasei si o pereche de gurami care sunt ok. asadar nu cred sa fi scapat mancare mai multa mereu, DACA s-a intamplat asta, iar de acvariul asta mare s-a mai ocupat si pana acum si nu au existat probleme.
poate este o aberatie ce zic, dar daca totusi sa presupunem ca nu ii place sa aiba un spatiu foarte mare, atunci se poate izola, ma gandesc eu, si poate sta intr-un coltisor doar al lui. Este o nuca de cocos in care intra mereu si se pare ca ii este ok acolo. Nu are gura sa vb daca ii este chiar ok sau nu, dar pe exterior asa pare. Pare culmea mai degraba timid decat batausi iar coloana de apa (la inaltimea acvariului ma refer) nu este foarte mare, caci acvariul este mai degraba lunguiet. Nu este un plus pentru el?
majoritatea scriu aici cu probleme, eu insa sunt tare indragostita de betta al meu si vreau sa impartasesc asta cu voi.

Am un betta, splendid ce-i drept, cu 2 molly, si 13 neoni micuti. Mai am un acvariu de carasi + gurami dar stiam de conflicte betta + caras si l-am bagat in acvariul cu neonii si molly-le astfel si temperatura poate fi mult mai ok, decat la carasi.

Betta al meu este mai mult retras. Simte uneori nevoia de singuratate, probabil, si se ascunde intr-o nuca de cocos! :-)

Este un betta crown, cu aripioarele lasate, nu sunt foarte ridicata ca un evantai, sunt oarecum blegi, ca in poza de la linkul urmator: http://www.mundoacuariofilo.org/galerias/commons_wikipedia_org/450/Betta_splendens.jpg

Oare in viitor o sa aiba aripioarele ridicate, o sa mai creasca? Precizez ca are cca 3 cm in lungime, doar corpul.

Au fost cunoscute conflicte intre betta, molly si neoni? Trebuie sa fiu atenta in mod deosebit la un anumit lucru? Am citit toate aticolele de pe forum
E ok, probabil s-a gandit ca mancarea ar fi una dintre probleme.

Pestii mei si-au revenit, cu sigutanta a fost din cauza volumului excesiv de mancare.

Declar topic inchis, multumesc tuturor pentru promptitudine.
Hello am un al doilea acvariu mai micut, ce-i drept, de aproape 60 de L, si am cativa neoni, 13 la numar, 2 molly si as vrea sa imi iau un betta.

Nu am gasit nicio informatie despre compatibilitatea dintre neon si betta. Am gasit ca molly ar fi compatibil cu betta, dar neonii? Pls raspundeti-mi ca sa stiu ce sa fac.

De cat volum de apa are nevoie in medie un betta adult?
Offff, deci chiar e de rau daca se da mai multa mancare!!!! Acum am scapat, nu am fost atenta si efectiv am scapat.

Mancare am de la tetra, niste granule micute de tot negre, si fulgi.

Ce mancare imi recomandati?

Solutia aceea care am pus-o in apa, este o solutie albastra, fluida, de la Tetra pentru prevenirea bolilor. Tot de la Tetra am si solutia de declorinare a apei.

Nu, nu am teste de apa, dar pana acum nu au avut nimic, ieri erau ok, si azi dintr-o data! Acum, dupa schimbul de apa, parca sunt mai ok. Au inceput sa se ridice putin de pe fund.
am revnit cu o problema.

Am un acvariu de 150 de L, cu incalzitor 24 grade, aerator si filtru. Am chiar doua aeratoare, unul in filtru si unul cu bile din acelea rotunde.

Populatie:
- 2 cory cca 1 cm
- 2 carasi cca 2 cm
- 3 gurami cca 1,5 cm - 2 cm
- 2 ancistrus 1,5 - 2 cm

Asadar toti micuti. Ieri a fost ok. Azi de dimineata inainte sa merg la munca, le-am dat drumul la lumina, cum faceam de obicei, si le-am dat mancare. Am scapat cam mult, ce-i drept! Le dau o singura data pe zi mancare si doar de dimineata cat sa manance ei in 2 min, azi insa am scapat cam mult.

Cand am venit acasa, soc apa exagerat de tulbure, atat de tulbure incat nici macar nu vedeam unul dintre carasi si TOTI pe fundul acvariului. Nu zacand, ci inotand, sau mai bine zis plutind la 1 cm de fund.

Cand ma simteau prin camera, caraseii inotau mereu spre suprafata apei si clampaneau apa ca si cum s-ar alinta. Azi nu! Unul dintre carasi chiar avea usoare probleme de directie, inota usor pe o parte, apoi se redresa.

Ce am facut? Pai am schimbat cca 50% din apa, le-am pus preventiv si o solutie impotriva bolilor.

Sa mai fac ceva? Poate fi chiar in halul asta doar de la mancare? Nu au nimic pe corp, au directie buna (mai putin acel carasel care este fffff usor de stresat si a mai avut probleme in trecut). Va rog din suflet ajutati-ma cu nist sugestii caci as vrea sa stiu ce sa fac inainte de a fi prea tarziu. Va stau la dispozitie pentru orice informatie suplimentara.
Doamne fereste, nu mai cumpar pesti, clar! Stiu ca sunt putin cam multi... Intentionez sa imi mai iau un acvariu mai micut in care sa iau niste neoni, caci sotului ii plac teribil, dar stiu ca este bine sa iei vreo 20 cel putin caci sunt pesti de card si eventual vreo 2 sanitari ii scot din acvariul mare si ii mut in celalalt.

problema mea este alta acum oameni buni: ce ma fac cu apa si pestii din acvariu?

exista pericolul decliclarii cand voi pune pietris? sorry daca scot aberatii pe gura dar am si eu niste cunostinte de super baza.

pentru plante trebuie nisip/ pamant special, este suficient pietris? Mii de multumiri
Nu ma trimiteti la topicurile mai vechi caci am citit de toate, dar la mine problema este mai complexa.

O sa va scriu pe scurt ca sa ma intelegeti:
- acvariu de 10 L (pana venea cel mare) cu 2 carasei si 3 mollyutze mici de tot
- mi s-a stricat filtrul si nu am mai luat altul nou, pentru ca deja acvariul cel mare sosise si ii cumparasem toate cele trebuincioase
- acvariul mare 150 L, cu pompa, filtru, incalzitor. Am mutat pestiocii acolo cu toate ca acvariul nu era ciclat, dar imi era teama ca in cel mic sa nu cumva sa se imbolnaveasca. Solutii pentru apa, etc, pana la urma toti pestii au rezistat si au crescut nevoie mare.
- am mai luat si 3 gumari, temperatura 24, s-au obisnuit cu totii, le este ok

problema majora: acvariul nu este plantat. a fost (inca mai este) un mic ghiveci cu o planta. Nu l-am plantat dinainte pentru ca acvariul meu statea pe un stativ in care nu aveam incredere prea mare, si acum am facut comanda la mobila care tre sa apara.

Asadar cum plantez un acvariu in care sunt: 2 carasi tembeli (i-au molestat molly-le si a trebuit sa le mut), 3 gurami teritoriali (ii ignora pe carasi, pe bat intre ei pentru teritoriu), 2 cory minusculi, si doi ancistrusi???

Acvariul meu are doar o buturuga, un ghiveci minuscul, si doua jumatati de nuca de cocos.

Vreau pietris (nu colorat, vreau o bucatica de natura), nispit, si cateva plantute pentru gurami dar sa nu le pape grasanii de carasei.

Avand in vedere ca am apa in el ca am pestii in el, va rog din suflet, explicati-mi fir de par cum sa fac. Au rezistat ciclarii (am si schimbat apa des si putin, si le puneam mereu cantitatea necesara de solutie impotriva clorului) si nu vreau sa fac acum vreo tampenie. Vreau detalii despre granulatia pietrisului, (cam cate kg incap la fundul acvariului de 150 L), nisipi, numele plantelor, cum fac cu apa si pestii in timp ce il plantez etc.

Si a doua intrebare: ma ingrijoareaza cei doi cory: se comporta ok, mananca, sunt jucausi, dar nu au crescut deloc, sau insesizabil. Carasii si gurami cresc vazand cu ochii, dar albiciosii mei cu ochii rosii au stagnat parca. Vreo idee?
mersic mult adrian. sper sa nu am totusi probleme cu caldura. camera este racoroasa, blocul din caramida, stau in brasov..... deci nu prea cred ca o sa fie chiar ingrijorator.

cu pestiucii care se bat nu prea am unde sa ii mai pun, caci in acvariul mare molly cea batausa se da la toti de acolo, iar in acvariul mic sunt deja si ceilalti doi molly care incepusera sa se dea la carasii din acvariul mare.

un alt acvariu nu mai am....

Forum Index » Profile for luckyyou » Messages posted by luckyyou
Go to: