Message |
|
Din pacate caeruleus se pot hibridiza cu estherae si eu nu-mi doresc asta.
|
 |
|
Parca e ceva mai bine, incearca totusi sa grupezi cumva pietrele, arata cam nenatural aliniate asa. Filtrul intern ar fi bine sa-l scoti, eventual sa opresti doar pompa, pentru curenti. Oricum este total insuficient pentru un acvariu cu africani, ai nevoie de un extern.
|
 |
|
As dori un sfat in privinta asocierii unor specii de africani. Am in acvariu: pseudotropheus socolofi, pseudotropheus acei msuli, iodotropheus sprengerae si metriaclima estherae. Acvariul are 143x50x55 cm. As vrea sa mai adaug si ceva galben dar care sa nu se hibridizeze cu estherae-le, nu e neaparat nevoie sa fie o specie in totalitate galbena, nu ma deranjeaza dungile.
|
 |
|
Al dreaq virus nerusinat!  Macar sa le scrie corect gramatical
|
 |
|
Scuze dar nu prea se potriveste nimic cu nimic  . Cauta sa gasesti pietre care sa semene cu background-ul, cele pe care le ai acolo sunt frumoase intradevar dar nu se potrivesc. Ca o sugestie pentru viitor, inainte de cimentarea decorului trebuia sa dai cu o lampa cu gaz peste el sa dispara aspectul de taieturi cu laserul si ar fi trebuit sa folosesti polistiren extrudat. Pe de alta parte nu stiu daca e potrivit acvariul pentru cichlidae, poate pentru pitici sau pui.
|
 |
|
Mare curaj ai avut sa bagi pietricelele alea, cred ca standul este pe masura?
|
 |
|
Poti sa ne explici, ca pentru acvaristi  cum functioneaza sursele astea in comutatie? Baniesc ca aici e secretul, cu o sursa liniara nu cred ca poti sa faci asa ceva.
|
 |
|
Poti sa pui combinatia la care te-ai gandit. In acvariul tau cred ca maxim 3 familii poti pune, eu le-as pune doar pe cele doua (p. elongatus+caeruleus) cate un mascul si patru femele din fiecare.
Daca tie iti place un acvariu cu africani cu plante si buturugi poti sa pastrezi si anubias-ul dar eu cred ca ar arata nenatural.
|
 |
|
nicu.laita wrote:Rotoarele le-am curatat cam la 4-6 saptamani, in functie de cantitatea de mizerie depusa
Asta este gresala care a dus la uzura rotorului. Pare ciudat dar asa este, fiind de proasta calitate axul sau rotorul acestor filtre se uzeaza rapid, mizeria care se acumuleaza are rol de amortizor si incetineste uzarea rotorului. Am ajuns la concluzia asta dupa ce am folosit doua pompe resun, una pentru curenti si una pentru un filtru DIY, cea din filtru s-a uzat mult mai incet fata de cea din acvariu pe care o curatam saptamanal.
|
 |
|
Am si eu o nelamurire, pentru bazinul de sus ai doar doua reazeme la o deschidere de 2 metri, crezi ca o sa reziste? Nu de alta dar toata lumea am vazut ca recomanda la standuri tot felul de ranforsari. Ai facut ceva calcule de rezistenta sau ai garantie din partea meseriasului in sensul asta? Vreau sa fac ceva asemanator (nesupraetajat si de inaltime mai mica) si nu stiu daca o sa tina, mi-e sa nu se încovoaie la mijloc.
|
 |
|
|
 |
|
Ti-as spune sa citesti articolul despre betta de la aceasta sectiune dar e superficial la capitolul ingrijire. Daca vrei un peste frumos, sanatos si fericit trebuie sa ii asiguri conditiile la fel cu orice peste de acvariu. Faptul ca acesti pesti sunt mai rezistenti la calitatea apei nu inseamna ca trebuie sa le impingi limitele spre extreme, daca rezista asta nu inseamna ca se simte bine. Deci, amenajeaza un acvariu ca pentru orice peste de dimensiunea lui si atunci poti fi sigur de reusita.
|
 |
|
Din pacate esti intr-o dilema cum nu se poate mai incalcita. Daca e sa ne luam dupa capacitatea acvariului te-as sfatui sa pastrezi printesele de Tanganyika dar in cazul asta e musai sa mai adaugi cel putin 15 exemplare. Daca e sa ne luam dupa majoritarii de Malawi te-as sfatui sa vinzi acvariul si zanele si sa le faci o casa mai mare si incapatoare mbunelor. In conditiile in care o sa-i pastrezi pe toti in acvariul actual eu cred ca povestea va avea un final nefericit pentru toti. Neolamprologus-ii au conditii diferite de hranire si convietuire fata de mbune, iar mbunele au nevoie de spatiu de inot si bineinteles dieta diferita, mai ales ca nici johanni nu-s vreo usa de biserica.
|
 |
|
Uite aici un filmulet cu "tehnologia" de lipire a foliei: http://www.youtube.com/watch?v=yag9AswtdYY Faza cu pistolul cu aer cald nu o lua in calcul, se aplica doar la geamurile care au o curbura sferica. Ideea de baza e ca suprafata pe care o lipesti sa fie cat mai curata si sa fii generos cu stropirea geamului si a foliei.
|
 |
|
vladbodnar8 wrote:... iar pentru background inca nu am gasit folia potrivita. Nu vreau autocolant pentru ca se vede doar lipiciul albicios, as prefera folie electrostatica care se lipeste cu apa. Inca nu am gasit pe negru, doar modele cu corali sau alte plante care imi displac. :-|
Poti sa folosesti folie auto, cauta neomologata RAR, sunt nuante foarte inchise.
|
 |
|
S-ar putea sa ai dreptate cu al doilea, nici cu primul nu sunt asa sigur, pare ca au si ceva din bidochromis hongi, oricum sunt destul de departe de o rasa unica.
Una peste alta sunt totusi frumosi, ar fi fost bine sa ai mai multi.
|
 |
|
Nu imi dau seama foarte bine din pozele pe care la-ai pus dar eu asta cred ca sunt, n-am zis ca sunt rasa pura. Pe site-ul respectiv sunt trecuti ca si metriaclima aurora, din pacate nu sunt poze cu ei la profil.
|
 |
|
|
 |
|
Vezi aici: http://picura.shopmania.biz/catalog/fitinguri-irigatii-490277~pg2
Imposibil sa nu gasesti ce ai nevoie si la preturi rezonabile.
|
 |
|
Cumpar silicon negru pentru acvarii. Nu e neaparat nevoie sa fie un tub intreg, am de lipit doar doua intaritoare de 145 cm.
|
 |
|